Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakeitto

Parsakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

6 dl
kasvislientä
2 rkl
voita
2 1/2 dl
kuohukermaa
1 kpl
ruukku timjamia
500 g valkoista parsaa
3-4 pientä salottisipulia
suolaa
mustapippuria
sokeria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois (enemmänkin, jos tyvi on puinen). Kuori varret parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Ota kuori talteen.

2

Kiehauta kasviliemi ja lisää parsan tyvet ja kuoret antamaan makua. Anna hautua matalalla lämmöllä n. 6 minuuttia. Siivilöi.

3

Leikkaa parsat paloiksi ja ota nuput talteen.

4

Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa suoraan kattilassa, lisää parsanpalat. Lisää siivilöity liemi, kerma ja hyppysellinen sokeria. Kiehauta ja anna hautua matalalla lämmöllä kunnes parsa on pehmennyt. Soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5

Lisää lopuksi parsanuput ja anna kiehua matalalla lämmöllä n. 3 minuuttia.

6

Koristele keitto timjamilla.

7

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.