Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsapizza, piparjuuricreme ja kylmäsavulohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Pohja:

2 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
3/4 tl
suolaa
25 g
hiivaa
3 rkl
oliiviöljyä
ripaus sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja “00”

Täyte:

2 kpl
prk Cantadou-piparjuurituorejuustoa
2 kpl
mozzarella di bufalaa
1 rkl
oliiviöljyä
300 g
kylmäsavulohta
nippu vihreää parsaa
sormisuolaa, mustapippuria
sitruuna

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja desi kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy.Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, suojaa kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

2

Kauli pizzapohja ohueksi pellin kokoiseksi levyksi tai kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.

3

Levitä pohjalle huoneenlämpöinen Cantadou-juusto ja ohueksi viipaloitu mozzarella.

4

Höylää parsat ohuesti pituussuunnassa. Lisää parsasuikaleiden joukkoon oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Levitä parsat pizzan päälle.

5

Paista 240-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

6

Juuri ennen tarjoilua pirskota pizzalle puolikkaan sitruunan mehu ja aseta kylmäsavulohiviipaleet  kevyesti pizzan päälle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.