Parsapizza, piparjuuricreme ja kylmäsavulohi
Parsapizza, piparjuuricreme ja kylmäsavulohi
Yhteistyössä

Parsapizza, piparjuuricreme ja kylmäsavulohi

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

2 1/2 dlkädenlämpöistä vettä
3/4 tlsuolaa
25 ghiivaa
3 rkloliiviöljyä
ripaus sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja “00”

Täyte:

2 kplprk cantadou-piparjuurituorejuustoa
2 kplmozzarella di bufalaa
1 rkloliiviöljyä
300 gkylmäsavulohta
nippu vihreää parsaa
sormisuolaa, mustapippuria
sitruuna

Valmistus

  1. 1

    Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja desi kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy.Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, suojaa kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  2. 2

    Kauli pizzapohja ohueksi pellin kokoiseksi levyksi tai kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.

  3. 3

    Levitä pohjalle huoneenlämpöinen Cantadou-juusto ja ohueksi viipaloitu mozzarella.

  4. 4

    Höylää parsat ohuesti pituussuunnassa. Lisää parsasuikaleiden joukkoon oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Levitä parsat pizzan päälle.

  5. 5

    Paista 240-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

  6. 6

    Juuri ennen tarjoilua pirskota pizzalle puolikkaan sitruunan mehu ja aseta kylmäsavulohiviipaleet  kevyesti pizzan päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä