Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsarisotto kylmäsavukirjolohella

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
nippu vihreää parsaa paloiteltuna
4 dl
carnaroli-riisiä
1 kpl
sipuli silputtuna
1 kpl
rkl voita
1 l
kanalientä
100 g
parmesaania
250 g
kylmäsavukirjolohta
1 kpl
sitruuna
(2 dl valkoviiniä)
raastettua sitruunankuorta
suolaa ja pippuria
nokare voita

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele parsat ja ota nuput talteen. Kiehauta kanaliemi.

2

Sulata voinokare kattilassa ja kuullota ensin silputtu sipuli.

3

Lisää riisi, valkoviini, parsan varsiosat sekä aavistus sitruunankuorta ja jatka kuullottamista vielä hetken ajan. Lisää seuraavaksi sekaan kiehuvan kuumaa kanalientä vähän kerrallaan, aina muutama kauhallinen sitä mukaan, kun nestettä imeytyy riisiin.

4

Jatka näin, kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää, muista sekoittaa risottoa säännöllisin välein. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa parsan nuppuosat.

5

Lisää lopuksi joukkoon raastettua juustoa ja nokare kylmää voita.

6

Tarjoile kylmäsavulohen ja sitruunalohkojen kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 18.4.2017
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.