Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsasalaatti, (tryffeli)mozzarella ja prosciuttosipsit

Parsasalaatti, (tryffeli)mozzarella ja prosciuttosipsit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

2 kpl
tryffelimozzarellaa tai mozzarella di bufalaa
1/2 rkl
tryffeliöljyä
3 rkl
oliiviöljyä
100 g
prosciuttoa
1 kpl
sitruuna lohkoina
n. 500 g vihreää parsaa
n. 500 g valkoista parsaa
sormisuolaa, pippuria
tuoretta leipää

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan- tai perunankuorimaveitsellä, valkoisesta parsasta koko varsi nupun alapuolelta asti. Vihreä parsa tarvitsee vähän kevyemmän kuorinnan.

2

Kuumenna parsakattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa/litra, puolikas sitruuna viipaleina ja 1 tl sokeria. Sido parsat värin mukaan nipuiksi keittämistä varten, niin vihreät on helppo nostaa pois kun ovat kypsiä.

3

Valkoisen parsan keittoaika on 10–15 minuuttia ja vihreän 4–6 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla.

4

Nosta parsat vedestä ja valuta. Anna höyryn haihduttaa loppu kosteus.

5

Aseta prosciuttosiivut pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.

6

Sekoita oliiviöljy ja tryffeliöljy.

7

Aseta parsat laakealle vadille. Pirskottele 2 rkl öljyä parsan päälle.

8

Leikkaa mozzarellasta ½ cm viipaleita. Aseta parsan päälle, pirskottele loput öljystä pintaan. Rouhi mustapippuria, sormisuolaa ja murskaa prosciutto pinnalle.

9

Tarjoile tuoreen leivän ja sitruunalohkojen kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.