Parsasalaatti, (tryffeli)mozzarella ja prosciuttosipsit
Parsasalaatti, (tryffeli)mozzarella ja prosciuttosipsit
Yhteistyössä

Parsasalaatti, (tryffeli)mozzarella ja prosciuttosipsit

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kpltryffelimozzarellaa tai mozzarella di bufalaa
1/2 rkltryffeliöljyä
3 rkloliiviöljyä
100 gprosciuttoa
1 kplsitruuna lohkoina
n. 500 g vihreää parsaa
n. 500 g valkoista parsaa
sormisuolaa, pippuria
tuoretta leipää

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan- tai perunankuorimaveitsellä, valkoisesta parsasta koko varsi nupun alapuolelta asti. Vihreä parsa tarvitsee vähän kevyemmän kuorinnan.

  2. 2

    Kuumenna parsakattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa/litra, puolikas sitruuna viipaleina ja 1 tl sokeria. Sido parsat värin mukaan nipuiksi keittämistä varten, niin vihreät on helppo nostaa pois kun ovat kypsiä.

  3. 3

    Valkoisen parsan keittoaika on 10–15 minuuttia ja vihreän 4–6 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla.

  4. 4

    Nosta parsat vedestä ja valuta. Anna höyryn haihduttaa loppu kosteus.

  5. 5

    Aseta prosciuttosiivut pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.

  6. 6

    Sekoita oliiviöljy ja tryffeliöljy.

  7. 7

    Aseta parsat laakealle vadille. Pirskottele 2 rkl öljyä parsan päälle.

  8. 8

    Leikkaa mozzarellasta ½ cm viipaleita. Aseta parsan päälle, pirskottele loput öljystä pintaan. Rouhi mustapippuria, sormisuolaa ja murskaa prosciutto pinnalle.

  9. 9

    Tarjoile tuoreen leivän ja sitruunalohkojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä