Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen lampaanpaisti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
lampaanpaisti, putkiluulla tai luuton
2 1/2 dl
vahvaa tummapaahtoista kahvia, johon lisätään sokeria ja kermaa. Kermaa lisätään kahviin niin paljon että väri on vaalea beige
suolaa, pippuria
tuoretta rosmariinia
muutama valkosipulinkynsi
Uunin lämpö 150 astetta

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sulata paisti  hitaasti. Kuivaa lihan pinta. Ruskista padassa. Tee terävällä veitsellä ”taskuja” paistin yläpintaan ja työnnä valkosipulinlohkoja taskuihin. Suolaa ja pippuroi paisti. Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan niin, ettei se kosketa putkiluuta. Kypsennä paisti mielellään samassa padassa, jossa ruskistit sen. Kaada kermakahvi pataan ja lisää joukkoon 4-5 tuoretta rosmariininoksaa. Nosta pata uuniin ja valele paistia silloin tällöin kermakahviliemellä. Kypsennä liha 70-75-asteiseksi.

2

Anna paistin levätä foliopaketissa sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen. Siivilöi liemi ja suurusta se maizenajauhoilla. Tarjoa kuuman paistin kera pieniä paistettuja perunoita tai hasselbackanperunoita,  höyrytettyä parsakaalia ja hyytelöa sekä kermakastiketta.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.