Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka valkosipulilla maustetulla rasvalla.
Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä.
Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, levitä päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
167
700
13,6 g
6,4 g
1,9 g
1,8 g
0,1 g
8,9 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste),
Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa,
Cayennenpippuria tai chilirouhetta,
Jauhettua muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli