Peruna-pinaattigratiini

Tee herkullinen gratiini helposti pakastevalkosipuliperunoista ja pakastepinaatista. Gratiinin mehevöittää tuorejuusto, ranskankerma ja juustoraaste.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 rklöljyä tai margariinia
1 kplvalkosipulin kynsi
3 kpl(à 150 g) pakastepinaattia
750 g(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
3 kplkananmunaa
200 gkevytranskankermaa
200 gmaustamatonta kevyttuorejuustoa
100 gkevytjuustoraastetta
1 kplruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
cayennenpippuria tai chilirouhetta
jauhettua muskottipähkinää

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka valkosipulilla maustetulla rasvalla.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulin kynsi
    2 rklöljyä tai margariinia
  2. 2

    Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä.

    MääräAinesosa
    3 kpl(à 150 g) pakastepinaattia
    750 g(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
    3 kplkananmunaa
    200 gkevytranskankermaa
    200 gmaustamatonta kevyttuorejuustoa
    100 gkevytjuustoraastetta
    1 kplruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
    2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    jauhettua muskottipähkinää
    cayennenpippuria tai chilirouhetta
  3. 3

    Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, levitä päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.

    MääräAinesosa
    750 g(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste), Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa, Cayennenpippuria tai chilirouhetta, Jauhettua muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä