Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-pinaattigratiini

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

2 rkl
Öljyä tai margariinia
1 kpl
Valkosipulin kynsi
3 kpl
(à 150 g) pakastepinaattia
1 kpl
(750 g) valkosipuliperunoita (pakaste)
3 kpl
Kananmunaa
200 g
Kevytranskankermaa
200 g
Maustamatonta kevyttuorejuustoa
100 g
Kevytjuustoraastetta
1 kpl
Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Cayennenpippuria tai chilirouhetta
Jauhettua muskottipähkinää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele valkosipulivoilla irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä. Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.