Peruna-pinaattigratiini

Nappaa talteen!
Tee herkullinen gratiini helposti pakastevalkosipuliperunoista ja pakastepinaatista. Gratiinin mehevöittää tuorejuusto, ranskankerma ja juustoraaste.
| 2 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 3 kpl | (à 150 g) pakastepinaattia |
| 750 g | (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | kevytranskankermaa |
| 200 g | maustamatonta kevyttuorejuustoa |
| 100 g | kevytjuustoraastetta |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| cayennenpippuria tai chilirouhetta | |
| jauhettua muskottipähkinää |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka valkosipulilla maustetulla rasvalla.
- 2.
Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä.
- 3.
Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, levitä päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.
Peruna-pinaattigratiini
Tee herkullinen gratiini helposti pakastevalkosipuliperunoista ja pakastepinaatista. Gratiinin mehevöittää tuorejuusto, ranskankerma ja juustoraaste.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 3 kpl | (à 150 g) pakastepinaattia |
| 750 g | (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | kevytranskankermaa |
| 200 g | maustamatonta kevyttuorejuustoa |
| 100 g | kevytjuustoraastetta |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| cayennenpippuria tai chilirouhetta | |
| jauhettua muskottipähkinää |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka valkosipulilla maustetulla rasvalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulin kynsi 2 rkl öljyä tai margariinia - 2
Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä.
Määrä Ainesosa 3 kpl (à 150 g) pakastepinaattia 750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste) 3 kpl kananmunaa 200 g kevytranskankermaa 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa 100 g kevytjuustoraastetta 1 kpl ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa 2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria jauhettua muskottipähkinää cayennenpippuria tai chilirouhetta - 3
Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, levitä päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.
Määrä Ainesosa 750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
Ravintosisältö
167
Energiaa kcal
700
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,9 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
167
Energiaa kcal
700
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,9 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste), Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa, Cayennenpippuria tai chilirouhetta, Jauhettua muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























