Perunalaatikkomuffinsit
Perunalaatikkomuffinsit
Yhteistyössä

Perunalaatikkomuffinsit

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Ylijääneestä perunalaatikosta voi valmistaa kätevästi vaikkapa suolaisia muffinseja. Maistuvat perunalaatikkomuffinsit voi täyttää ylijääneellä lohella, kinkulla tai kalkkunalla ja kuorruttaa jääkaapista löytyvällä juustolla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 tlleivinjauhetta
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 kgylijäänyttä perunalaatikkoa
2 kplkananmunaa
150 gylijäänyttä lohta, kinkkua tai kalkkunaa
50 gvapaavalintaista juustoa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita ensin leivinjauheet vehnäjauhoon ja sen jälkeen seos perunalaatikkoon. Lisää munat. Jos seos vaikuttaa liian löysältä ja valuvalta voit lisätä joukkoon ylimääräisiä jauhoja.

    MääräAinesosa
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 kgylijäänyttä perunalaatikkoa
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Voit lisätä kalan tai lihan joko pieninä kuutioina taikinaan tai isompana palana keskelle muffinsia.

    MääräAinesosa
    150 gylijäänyttä lohta, kinkkua tai kalkkunaa
  3. 3

    Raasta päälle juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes juusto on kunnolla ruskistunut ja perunalaatikkomuffinsit eivät ole enää löysiä.

    MääräAinesosa
    50 gvapaavalintaista juustoa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kg ylijäänyttä perunalaatikkoa, 50 g vapaavalintaista juustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025