Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunalaatikkomuffinsit

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Ylijääneestä perunalaatikosta voi valmistaa kätevästi vaikkapa suolaisia muffinseja. Maistuvat perunalaatikkomuffinsit voi täyttää ylijääneellä lohella, kinkulla tai kalkkunalla ja kuorruttaa jääkaapista löytyvällä juustolla.

Ainekset

1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 kg
ylijäänyttä perunalaatikkoa
2 kpl
kananmunaa
150 g
ylijäänyttä lohta, kinkkua tai kalkkunaa
50 g
vapaavalintaista juustoa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita ensin leivinjauheet vehnäjauhoon ja sen jälkeen seos perunalaatikkoon. Lisää munat. Jos seos vaikuttaa liian löysältä ja valuvalta voit lisätä joukkoon ylimääräisiä jauhoja.

1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 kg
ylijäänyttä perunalaatikkoa
2 kpl
kananmunaa
2

Voit lisätä kalan tai lihan joko pieninä kuutioina taikinaan tai isompana palana keskelle muffinsia.

150 g
ylijäänyttä lohta, kinkkua tai kalkkunaa
3

Raasta päälle juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes juusto on kunnolla ruskistunut ja perunalaatikkomuffinsit eivät ole enää löysiä.

50 g
vapaavalintaista juustoa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 28.10.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

135

565

4,3 g

1,0 g

14,4 g

0,3 g

2,8 g

8,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kg ylijäänyttä perunalaatikkoa,

50 g vapaavalintaista juustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli