Perunalaatikkomuffinsit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunalaatikkomuffinsit

Perunalaatikkomuffinsit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
more-info
Ylijääneestä perunalaatikosta voi valmistaa kätevästi vaikkapa suolaisia muffinseja. Maistuvat perunalaatikkomuffinsit voi täyttää ylijääneellä lohella, kinkulla tai kalkkunalla ja kuorruttaa jääkaapista löytyvällä juustolla.

Ainekset

1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 kg
ylijäänyttä perunalaatikkoa
2 kpl
kananmunaa
150 g
ylijäänyttä lohta, kinkkua tai kalkkunaa
50 g
vapaavalintaista juustoa

Valmistus

1

Sekoita ensin leivinjauheet vehnäjauhoon ja sen jälkeen seos perunalaatikkoon. Lisää munat. Jos seos vaikuttaa liian löysältä ja valuvalta voit lisätä joukkoon ylimääräisiä jauhoja.

1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 kg
ylijäänyttä perunalaatikkoa
2 kpl
kananmunaa
2

Voit lisätä kalan tai lihan joko pieninä kuutioina taikinaan tai isompana palana keskelle muffinsia.

150 g
ylijäänyttä lohta, kinkkua tai kalkkunaa
3

Raasta päälle juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes juusto on kunnolla ruskistunut ja perunalaatikkomuffinsit eivät ole enää löysiä.

50 g
vapaavalintaista juustoa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 25.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

565

135

4,3 g

1,0 g

14,4 g

0,3 g

2,8 g

8,1 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kg ylijäänyttä perunalaatikkoa,

50 g vapaavalintaista juustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli