Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikkujoulupullat

Fork and knife
17 Kappaletta
Fork and knife
17 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Rasvaa

Täyte:

500 g
Pakastettua pipartaikinaa

Voiteluun:

Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita maidon joukkoon sokeri, kananmuna ja mausteet. Lisää suurin osa jauhoista. Alusta kädellä tai käytä yleiskonetta. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin 1/2 tuntia. Kauli taikina suureksi levyksi. Kauli piparitaikina samankokoisiksi levyiksi ja nosta ne pullataikinalevyille. Jos haluat piparitaikinasta koristeita pullien pinnalle, kauli taikina suuremmaksi. Kääri päällekkäin olevat levyt rullaksi korvapuustien tapaan. Jätä saumakohta työpöytää vasten. Leikkaa rullasta paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Voitele ja koristele halutessasi piparikuvioilla. Paista pullia 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.