Piparkakkurahka
15 min
6 Annosta
Tähän helppoon herkkuun tarvitset vain neljä ainesosaa: suklaata, pipareita, kermaa ja maitorahkaa. Piparkakuilla maustettu suklaarahka on täydellinen joulun ajan jälkiruoka. Vaihtamalla piparkakut kekseihin saat siitä toimivan jälkkärin myös joulusesongin ulkopuolella.
Ainekset
Valmistus
1
Sulata paloiteltu suklaa kulhossa kuumassa vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan jäähtyä hieman.
200 g
Maitosuklaata
2
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
2 dl
Kuohukermaa
3
Yhdistä suklaa ja rahka. Kääntele kermavaahto joukkoon.
250 g
(1 prk) maitorahkaa
4
Murskaa 2 piparkakkua ja sekoita murska kevyesti käännellen vaahtoon. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin. Lisää jokaiseen annokseen koristeeksi yksi piparkakku.
8 kpl
Piparkakkua
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.12.2011
|Muokattu: 22.2.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
325
1361
21,3 g
9,0 g
24,3 g
21,3 g
0,7 g
8,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli