Piparkakkurahka

arvosana4/5

(7)arviota
6 Annosta

15 min

Tähän helppoon herkkuun tarvitset vain neljä ainesosaa: suklaata, pipareita, kermaa ja maitorahkaa. Piparkakuilla maustettu suklaarahka on täydellinen joulun ajan jälkiruoka. Vaihtamalla piparkakut kekseihin saat siitä toimivan jälkkärin myös joulusesongin ulkopuolella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 gmaitosuklaata
2 dlkuohukermaa
250 g(1 prk) maitorahkaa
8 kplpiparkakkua

Valmistus

  1. 1

    Sulata paloiteltu suklaa kulhossa kuumassa vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan jäähtyä hieman.

    MääräAinesosa
    200 gmaitosuklaata
  2. 2

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
  3. 3

    Yhdistä suklaa ja rahka. Kääntele kermavaahto joukkoon.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
  4. 4

    Murskaa 2 piparkakkua ja sekoita murska kevyesti käännellen vaahtoon. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin. Lisää jokaiseen annokseen koristeeksi yksi piparkakku.

    MääräAinesosa
    8 kplpiparkakkua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä