Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakkurahka

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tähän helppoon herkkuun tarvitset vain neljä ainesosaa: suklaata, pipareita, kermaa ja maitorahkaa. Piparkakuilla maustettu suklaarahka on täydellinen joulun ajan jälkiruoka. Vaihtamalla piparkakut kekseihin saat siitä toimivan jälkkärin myös joulusesongin ulkopuolella.

Ainekset

200 g
Maitosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
8 kpl
Piparkakkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata paloiteltu suklaa kulhossa kuumassa vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan jäähtyä hieman.

200 g
Maitosuklaata
2

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

2 dl
Kuohukermaa
3

Yhdistä suklaa ja rahka. Kääntele kermavaahto joukkoon.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
4

Murskaa 2 piparkakkua ja sekoita murska kevyesti käännellen vaahtoon. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin. Lisää jokaiseen annokseen koristeeksi yksi piparkakku.

8 kpl
Piparkakkua
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.12.2011
|
Muokattu: 22.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

325

1361

21,3 g

9,0 g

24,3 g

21,3 g

0,7 g

8,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli