Pippuripihvi, valkosipuliperunoita ja paahdettua broccoliinia
Pippuripihvi, valkosipuliperunoita ja paahdettua broccoliinia
Yhteistyössä

Pippuripihvi, valkosipuliperunoita ja paahdettua broccoliinia

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpihviä naudan ulkofileetä
800 gperunoita
5 kplvalkosipulinkynsiä
5 dlkuohukermaa
200 gbroccolinia
pippurikastiketta
gruyère-juustoa raastettuna
dijon-sinappia
erilaisia pippureita, suolaa
oliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Aloita valkosipuliperunoista. Kuori perunat ja leikkaa niistä kapeita viipaleita. Hienonna valkosipulinkynnet. Kasaa perunaviipaleet, valkosipuli ja suolaa kerroksittain voideltuun uunivuokaan.

  2. 2

    Kaada kerma uunivuokaan ainesten päälle ja ripottele lopuksi Gruyère-raastetta pinnalle tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40-60 min. Anna valkosipuliperunoiden vetäytyä n. 45 min. ennen tarjoilua.

  3. 3

    Poista broccolineista kanta. Pyöräytä oliiviöljyssä ja suolaa, nosta broccolinit uunivuokaan tai pellille. Paahda 240-asteisessa uunissa kypsäksi noin 5 min.

  4. 4

    Murskaa pippurit morttelissa. Valele pihvien reunat Dijon-sinapilla ja pippurisekoituksella. Lisää kuumalle pannulle voita tai öljyä ja paista 2-3 min. per puoli, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Anna lihan vetäytyä hetki.

  5. 5

    Lämmitä pippurikastike kattilassa. Kokoa annos ja tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä