Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nappaa talteen!
| 4 kpl | pihviä naudan ulkofileetä |
| 800 g | perunoita |
| 5 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 5 dl | kuohukermaa |
| 200 g | broccolinia |
| pippurikastiketta | |
| gruyère-juustoa raastettuna | |
| dijon-sinappia | |
| erilaisia pippureita, suolaa | |
| oliiviöljyä |
Aloita valkosipuliperunoista. Kuori perunat ja leikkaa niistä kapeita viipaleita. Hienonna valkosipulinkynnet. Kasaa perunaviipaleet, valkosipuli ja suolaa kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
Kaada kerma uunivuokaan ainesten päälle ja ripottele lopuksi Gruyère-raastetta pinnalle tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40-60 min. Anna valkosipuliperunoiden vetäytyä n. 45 min. ennen tarjoilua.
Poista broccolineista kanta. Pyöräytä oliiviöljyssä ja suolaa, nosta broccolinit uunivuokaan tai pellille. Paahda 240-asteisessa uunissa kypsäksi noin 5 min.
Murskaa pippurit morttelissa. Valele pihvien reunat Dijon-sinapilla ja pippurisekoituksella. Lisää kuumalle pannulle voita tai öljyä ja paista 2-3 min. per puoli, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Anna lihan vetäytyä hetki.
Lämmitä pippurikastike kattilassa. Kokoa annos ja tarjoile heti.
Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pihviä naudan ulkofileetä |
| 800 g | perunoita |
| 5 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 5 dl | kuohukermaa |
| 200 g | broccolinia |
| pippurikastiketta | |
| gruyère-juustoa raastettuna | |
| dijon-sinappia | |
| erilaisia pippureita, suolaa | |
| oliiviöljyä |
Aloita valkosipuliperunoista. Kuori perunat ja leikkaa niistä kapeita viipaleita. Hienonna valkosipulinkynnet. Kasaa perunaviipaleet, valkosipuli ja suolaa kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
Kaada kerma uunivuokaan ainesten päälle ja ripottele lopuksi Gruyère-raastetta pinnalle tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40-60 min. Anna valkosipuliperunoiden vetäytyä n. 45 min. ennen tarjoilua.
Poista broccolineista kanta. Pyöräytä oliiviöljyssä ja suolaa, nosta broccolinit uunivuokaan tai pellille. Paahda 240-asteisessa uunissa kypsäksi noin 5 min.
Murskaa pippurit morttelissa. Valele pihvien reunat Dijon-sinapilla ja pippurisekoituksella. Lisää kuumalle pannulle voita tai öljyä ja paista 2-3 min. per puoli, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Anna lihan vetäytyä hetki.
Lämmitä pippurikastike kattilassa. Kokoa annos ja tarjoile heti.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.