Pizza bianco
Pizza bianco
Yhteistyössä

Pizza bianco

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvettä
25 gtuorehiivaa
1/2 tlsuolaa
4 1/2 dl00-pizzajauhoja
2 rkloliiviöljyä
1/2 kplsitruunan kuoriraaste
2 tlsitruunamehua
1 kplprk (200 g) ranskankermaa
250 gtaleggiota
1 rkloliiviöljyä
pohja
täyte
suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
tuoretta salviaa, rosmariinia tai basilikaa

Lisäksi:

Valmistus

  1. 1

    Tee pizzapohja. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Liuota murusteltu hiiva joukkoon. Lisää suola. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti lisää. Peitä kulho ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

  2. 2

    Laita kaksi peltiä uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  3. 3

    Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan. Pyörittele jauhotetulla pöydällä palloiksi. Kauli ohuiksi pohjiksi leivinpaperin päällä. Laita pohjat leivinpapereineen kuumille pelleille. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes pizzapohja on juuru ja juuri kypsä.

  4. 4

    Tee täyte. Sekoita sitruunan mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa juusto pienemmiksi nokareiksi.

  5. 5

    Levitä ranskankermaseos esipaistetuille pohjille. Levitä päälle juusto. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.

  6. 6

    Viimeistele pizzat öljyllä, yrteillä, lihalla, tomaateilla ja siemenillä. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä