Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizza bianco

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 dl
vettä
25 g
tuorehiivaa
1/2 tl
suolaa
4 1/2 dl
00-pizzajauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 kpl
sitruunan kuoriraaste
2 tl
sitruunamehua
1 kpl
prk (200 g) ranskankermaa
250 g
taleggiota
1 rkl
oliiviöljyä
Pohja
Täyte
suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
tuoretta salviaa, rosmariinia tai basilikaa

Lisäksi:

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tee pizzapohja. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Liuota murusteltu hiiva joukkoon. Lisää suola. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti lisää. Peitä kulho ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

2

Laita kaksi peltiä uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

3

Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan. Pyörittele jauhotetulla pöydällä palloiksi. Kauli ohuiksi pohjiksi leivinpaperin päällä. Laita pohjat leivinpapereineen kuumille pelleille. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes pizzapohja on juuru ja juuri kypsä.

4

Tee täyte. Sekoita sitruunan mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa juusto pienemmiksi nokareiksi.

5

Levitä ranskankermaseos esipaistetuille pohjille. Levitä päälle juusto. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.

6

Viimeistele pizzat öljyllä, yrteillä, lihalla, tomaateilla ja siemenillä. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.9.2019
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.