Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kg | porkkanaa |
| 1 kpl | bataatti |
| 7 1/2 dl | vettä |
| 3 rkl | kana- tai kasvisfondia |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 1 kpl | lime |
| suolaa, mustapippuria | |
| öljyä kuullottamiseen | |
| lehtipersiljaa | |
| tuoretta leipää | |
| Mausteiset kikherneet: | |
|---|---|
| 1 kpl | prk kikherneitä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | sormisuolaa |
| 1/4 tl | jauhettua kuminaa |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | valkosipulijauhetta |
Silppua valkosipulit ja sipuli ja kuullota pienessä tilkassa öljyä.
Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan.
Kaada vesi ja fondi kattilaan. Anna juuresten hautua kypsiksi.
Lisää keittoon kevytkerma ja limen mehu. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto on liian paksua.
Tarkista ruoan suolaisuus ja mausta pippurilla. Viimeistele persiljasilpun kanssa.
Tarjoile mausteisten kikherneiden ja tuoreen leivän kanssa.
Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita huolellisesti.
Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.
arvosana5/5
Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kg | porkkanaa |
| 1 kpl | bataatti |
| 7 1/2 dl | vettä |
| 3 rkl | kana- tai kasvisfondia |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 1 kpl | lime |
| suolaa, mustapippuria | |
| öljyä kuullottamiseen | |
| lehtipersiljaa | |
| tuoretta leipää | |
Mausteiset kikherneet: | |
| 1 kpl | prk kikherneitä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | sormisuolaa |
| 1/4 tl | jauhettua kuminaa |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | valkosipulijauhetta |
Silppua valkosipulit ja sipuli ja kuullota pienessä tilkassa öljyä.
Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan.
Kaada vesi ja fondi kattilaan. Anna juuresten hautua kypsiksi.
Lisää keittoon kevytkerma ja limen mehu. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto on liian paksua.
Tarkista ruoan suolaisuus ja mausta pippurilla. Viimeistele persiljasilpun kanssa.
Tarjoile mausteisten kikherneiden ja tuoreen leivän kanssa.
Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita huolellisesti.
Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.