Porkkana-bataattikeitto ja mausteiset kikherneet
Porkkana-bataattikeitto ja mausteiset kikherneet
Yhteistyössä

Porkkana-bataattikeitto ja mausteiset kikherneet

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kgporkkanaa
1 kplbataatti
7 1/2 dlvettä
3 rklkana- tai kasvisfondia
2 dlkevytkermaa
1 kpllime
suolaa, mustapippuria
öljyä kuullottamiseen
lehtipersiljaa
tuoretta leipää

Mausteiset kikherneet:

1 kplprk kikherneitä
1 rkloliiviöljyä
1/4 tlsormisuolaa
1/4 tljauhettua kuminaa
1/4 tlpaprikajauhetta
1/4 tlvalkosipulijauhetta

Valmistus

  1. 1

    Silppua valkosipulit ja sipuli ja kuullota pienessä tilkassa öljyä.

  2. 2

    Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan.

  3. 3

    Kaada vesi ja fondi kattilaan. Anna juu­resten hautua kypsiksi.

  4. 4

    Lisää keittoon kevytkerma ja limen mehu. Aja keitto sileäksi sauvasekoit­timella. Lisää vettä, jos keitto on liian paksua.

  5. 5

    Tarkista ruoan suolaisuus ja mausta pip­purilla. Viimeistele persiljasilpun kanssa.

  6. 6

    Tarjoile mausteisten kikherneiden ja tuoreen leivän kanssa.

  7. 7

    Lämmitä uuni 225-asteiseksi.

  8. 8

    Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita huolellisesti.

  9. 9

    Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperil­la vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä