Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkana-bataattikeitto ja mausteiset kikherneet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kg
porkkanaa
1 kpl
bataatti
7 1/2 dl
vettä
3 rkl
kana- tai kasvisfondia
2 dl
kevytkermaa
1 kpl
lime
suolaa, mustapippuria
öljyä kuullottamiseen
lehtipersiljaa
tuoretta leipää

Mausteiset kikherneet:

1 kpl
prk kikherneitä
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
sormisuolaa
1/4 tl
jauhettua kuminaa
1/4 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
valkosipulijauhetta

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Silppua valkosipulit ja sipuli ja kuullota pienessä tilkassa öljyä.

2

Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan.

3

Kaada vesi ja fondi kattilaan. Anna juu­resten hautua kypsiksi.

4

Lisää keittoon kevytkerma ja limen mehu. Aja keitto sileäksi sauvasekoit­timella. Lisää vettä, jos keitto on liian paksua.

5

Tarkista ruoan suolaisuus ja mausta pip­purilla. Viimeistele persiljasilpun kanssa.

6

Tarjoile mausteisten kikherneiden ja tuoreen leivän kanssa.

7

Lämmitä uuni 225-asteiseksi.

8

Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita huolellisesti.

9

Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperil­la vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.