Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poronpaistia, lanttua kahdella tapaa ja punaviinikastiketta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
poronpaistia
800 g
lanttua
tummaa siirappia
voita
kasvislientä
punaviinikastiketta
tuoreyrttejä
suolaa, mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Nosta liha huoneenlämpöön n. 2 h ennen valmistamista.

2

Kuori lantut. Leikkaa puolet lantuista pieniksi kuutioiksi ja toiset reilummiksi paloiksi. Lantusta valmistetaan pyree sekä voissa paahdettuja lanttukuutioita.

3

Valmista pyree. Keitä reilummat lanttupalat kasvisliemessä, kunnes ovat kypsiä. Aja pyree sileäksi sauvasekoittimella ja mausta voilla ja suolalla.

4

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista pannulla paistin pintaan kaunis väri ja kypsennä lopuksi 170-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Kääri liha paistamisen jälkeen folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan, kun kokoat annoksen.

5

Paahda pieniä lanttukuutioita pannulla voissa. Lisää lopuksi siirappi ja paahda niin, että lanttujen pinta karamellisoituu.

6

Lämmitä punaviinikastike kattilassa. Kokoa annos ja viimeistele tuoreilla yrteillä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 2.12.2019
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.