Poronpaistia, lanttua kahdella tapaa ja punaviinikastiketta
Poronpaistia, lanttua kahdella tapaa ja punaviinikastiketta
Yhteistyössä

Poronpaistia, lanttua kahdella tapaa ja punaviinikastiketta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporonpaistia
800 glanttua
tummaa siirappia
voita
kasvislientä
punaviinikastiketta
tuoreyrttejä
suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Nosta liha huoneenlämpöön n. 2 h ennen valmistamista.

  2. 2

    Kuori lantut. Leikkaa puolet lantuista pieniksi kuutioiksi ja toiset reilummiksi paloiksi. Lantusta valmistetaan pyree sekä voissa paahdettuja lanttukuutioita.

  3. 3

    Valmista pyree. Keitä reilummat lanttupalat kasvisliemessä, kunnes ovat kypsiä. Aja pyree sileäksi sauvasekoittimella ja mausta voilla ja suolalla.

  4. 4

    Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista pannulla paistin pintaan kaunis väri ja kypsennä lopuksi 170-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Kääri liha paistamisen jälkeen folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan, kun kokoat annoksen.

  5. 5

    Paahda pieniä lanttukuutioita pannulla voissa. Lisää lopuksi siirappi ja paahda niin, että lanttujen pinta karamellisoituu.

  6. 6

    Lämmitä punaviinikastike kattilassa. Kokoa annos ja viimeistele tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä