Pulleat lohifritterit
30 min

Nappaa talteen!
Perunat ja lohi samassa pihvissä! Tillillä ja sitruunalla maustetut mehevät fritterit tarjotaan raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 300 g | jauhoisia perunoita |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 3 rkl | tillisilppua |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | korppujauhoja pinnalle |
| 1 rkl | öljyä paistamiseen |
| Kermaviilikastike | |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) pippuria |
- 1.
Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.
Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.
Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.
Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.
Katso lisää
- 2.
Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.
- 3.
Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- 4.
Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.
- 5.
Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.
Perunat ja lohi samassa pihvissä! Tillillä ja sitruunalla maustetut mehevät fritterit tarjotaan raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 300 g | jauhoisia perunoita |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 3 rkl | tillisilppua |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Lisäksi | |
| 2 rkl | korppujauhoja pinnalle |
| 1 rkl | öljyä paistamiseen |
Kermaviilikastike | |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) pippuria |
Valmistus
- 1
Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.
Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.
Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.
Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.
Katso lisää
- 2
Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai margariinia - 3
Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa puolikkaan sitruunan mehu 3 rkl tillisilppua 1/2 dl korppujauhoja 1/4 tl valkopippuria 1 kpl kananmuna - 4
Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.
Määrä Ainesosa 2 rkl korppujauhoja pinnalle 1 rkl öljyä paistamiseen - 5
Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 dl kermaviiliä 1 kpl maustekurkku 1/4 tl (¼ tl) suolaa 1/4 tl (¼ tl) pippuria
Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.
Ravintosisältö
227
Energiaa kcal
950
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
227
Energiaa kcal
950
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Kirjolohifileetä, 1 tl Suolaa, Puolikkaan sitruunan mehu, 3 rkl Tillisilppua, 0,25 tl Valkopippuria, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























