Pulleat lohifritterit

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Perunat ja lohi samassa pihvissä! Tillillä ja sitruunalla maustetut mehevät fritterit tarjotaan raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
300 gjauhoisia perunoita
1 rklvoita tai margariinia
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkltillisilppua
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
1/4 tlvalkopippuria

Lisäksi

2 rklkorppujauhoja pinnalle
1 rklöljyä paistamiseen

Kermaviilikastike

2 dlkermaviiliä
1 kplmaustekurkku
1/4 tl(¼ tl) suolaa
1/4 tl(¼ tl) pippuria

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.

    Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

    Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

    Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

    Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

    Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

    Katso lisää

    Terveellisiä reseptejä lasten makuun

    Lisää kalaa lautaselle? Kalaruokaideoita

  2. 2

    Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai margariinia
  3. 3

    Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    puolikkaan sitruunan mehu
    3 rkltillisilppua
    1/2 dlkorppujauhoja
    1/4 tlvalkopippuria
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

    MääräAinesosa
    2 rklkorppujauhoja pinnalle
    1 rklöljyä paistamiseen
  5. 5

    Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaviiliä
    1 kplmaustekurkku
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
    1/4 tl(¼ tl) pippuria

Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Kirjolohifileetä, 1 tl Suolaa, Puolikkaan sitruunan mehu, 3 rkl Tillisilppua, 0,25 tl Valkopippuria, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä