Pulleat lohifritterit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pulleat lohifritterit

Pulleat lohifritterit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perunat ja lohi samassa pihvissä! Tillillä ja sitruunalla maustetut mehevät fritterit tarjotaan raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

500 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
300 g
Jauhoisia perunoita
1 rkl
Voita tai margariinia
Puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl
Tillisilppua
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1/4 tl
Valkopippuria

lisäksi

2 rkl
Korppujauhoja pinnalle
1 rkl
Öljyä paistamiseen

kermaviilikastike

2 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Maustekurkku
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.

Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

Katso lisää

Terveellisiä reseptejä lasten makuun

Lisää kalaa lautaselle? Kalaruokaideoita

2

Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

1 rkl
Voita tai margariinia
3

Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl
Tillisilppua
1/2 dl
Korppujauhoja
1/4 tl
Valkopippuria
1 kpl
Kananmuna
4

Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

2 rkl
Korppujauhoja pinnalle
1 rkl
Öljyä paistamiseen
5

Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

2 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Maustekurkku
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria

Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

950

227

13,5 g

6,5 g

19,0 g

2,5 g

1,3 g

5,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Kirjolohifileetä,

1 tl Suolaa,

Puolikkaan sitruunan mehu,

3 rkl Tillisilppua,

0,25 tl Valkopippuria,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli