Pulleat lohifritterit - Yhteishyvä

Pulleat lohifritterit

Pulleat lohifritterit
Annokset
4
Perunat ja lohi samassa pihvissä! Tillillä ja sitruunalla maustetut mehevät fritterit tarjotaan raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
300 g
Jauhoisia perunoita
1 rkl
Voita tai margariinia
Puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl
Tillisilppua
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1/4 tl
Valkopippuria

LISÄKSI

2 rkl
Korppujauhoja pinnalle
1 rkl
Öljyä paistamiseen

KERMAVIILIKASTIKE

2 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Maustekurkku
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria

Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

Näin teet

1

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.

Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

Katso lisää

Terveellisiä reseptejä lasten makuun

Lisää kalaa lautaselle? Kalaruokaideoita

2

Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

1 rkl
Voita tai margariinia
3

Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl
Tillisilppua
1/2 dl
Korppujauhoja
1/4 tl
Valkopippuria
1 kpl
Kananmuna
4

Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

2 rkl
Korppujauhoja pinnalle
1 rkl
Öljyä paistamiseen
5

Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

2 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Maustekurkku
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g76 g
Proteiinia6 g22 g
Rasvaa14 g54 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj950 3801
Energiaa kcal227 908

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 500 g Kirjolohifileetä

  • 1 tl Suolaa

  • Puolikkaan sitruunan mehu

  • 3 rkl Tillisilppua

  • 0,25 tl Valkopippuria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g76 g
Proteiinia6 g22 g
Rasvaa14 g54 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj950 3801
Energiaa kcal227 908

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 500 g Kirjolohifileetä

  • 1 tl Suolaa

  • Puolikkaan sitruunan mehu

  • 3 rkl Tillisilppua

  • 0,25 tl Valkopippuria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.