Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.
Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.
Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.
Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.
Katso lisää
Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.
Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.
Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
950
13,5 g
6,5 g
19,0 g
2,5 g
1,3 g
5,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g Kirjolohifileetä,
1 tl Suolaa,
Puolikkaan sitruunan mehu,
3 rkl Tillisilppua,
0,25 tl Valkopippuria,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
0,25 tl (¼ tl) pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli