Punajuuri-Nyhtökaurasalaatti
Punajuuri-Nyhtökaurasalaatti
Yhteistyössä

Punajuuri-Nyhtökaurasalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpkt nyhtökauraa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkljuoksevaa hunajaa
3 rkloliiviöljyä
1 rklpunaviinietikkaa
150 grukolaa
1 dlsaksanpähkinöitä
150 gvuohenjuustoa
n. 1 kg punajuuria
pari oksaa timjamia
oliiviöljy
suola, pippuri

Valmistus

  1. 1

    Kuori punajuuret (huom, värjäävät vahvasti). Leikkaa lohkoiksi.

  2. 2

    Lämmitä pannulla öljyä, lisää punajuuret ja paista n. 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat. Jatka paistamista, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Poista timjaminoksat ja lisää hunaja.

  4. 4

    Paista toisella pannulla nyhtökaura tilkassa öljyä. Mausta pippurilla.

  5. 5

    Sekoita kulhon pohjalle oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää rukola ja saksanpähkinät.

  6. 6

    Asettele laakealle vadille ruokolasalaatti. Lisää punajuuret ja murusta vuohenjuusto. Tarjoile haaleana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä