Puolukka-inkiväärijuustokakut laseissa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka-inkiväärijuustokakut laseissa

Puolukka-inkiväärijuustokakut laseissa

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
more-info
Nämä helpot puolukka-inkiväärijuustokakut syntyvät kädenkäänteessä helpoista aineksista. Parhaaseen tulokseen pääset tuoreiden puolukoiden kanssa, mutta halutessasi voit valmistaa annoskokoiset juustokakut myös pakastepuolukoista.

Ainekset

1 rkl
voita
8 kpl
pientä piparia
4 rkl
puolukoita
6 - 7 rkl
sokeria
3/4 dl
kermaa
50 g
tuorejuustoa
1 tl
raastettua inkivääriä

Valmistus

1

Sulata voi ja murskaa seitsemän piparkakkua. Sekoita voi ja piparkakkumurska ja painele kahden lasin pohjalle.

1 rkl
voita
8 kpl
pientä piparia
2

Murskaa puolukat pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon 3 rkl sokeria. Vispaa kerma ja loppu sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Riko tuorejuuston rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita kermavaahtoon.

4 rkl
puolukoita
6 - 7 rkl
sokeria
3/4 dl
kermaa
50 g
tuorejuustoa
3

Lisää vaahtoon raastettu inkivääri. Nosta piparkakkupohjan päälle ensin puolukoita, sitten tuorejuustovaahtoa ja lopuksi koristeeksi tuoreita puolukoita ja murustettuja keksejä. Voit valmistaa puolukka-inkiväärijuustokakut hyvissä ajoin ennen tarjoamista ja laittaa jääkaappiin odottamaan.

1 tl
raastettua inkivääriä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1552

371

13,0 g

7,5 g

58,5 g

50,5 g

1,0 g

3,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 dl kermaa,

1 tl raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli