Puolukkasose | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Puolukkasose

Puolukkasose

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
1 Kappaletta
more-info
Syksy tuo puolukat ruokapöytään. Puolukat kannattaa säilöä, jotta voit nauttia syksyn herkuista pidempään. Tässä maukkaassa reseptissä puolukat saavat aromaattisen käsittelyn, joka tukee puolukan omaa makumaailmaa. Nauti puolukkasose lettujen, lihapadan tai kaalikääryleiden kera.

Ainekset

500 g
puolukkaa
200 g
muscovadosokeria
1 dl
puolukka- tai marjamehua
sitruunankuori
2 kpl
tähtianista
ripaus suolaa

Näin teet

1

Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi puolukka. Keitä noin 3 minuuttia.

sitruunankuori
2 kpl
tähtianista
ripaus suolaa
200 g
muscovadosokeria
1 dl
puolukka- tai marjamehua
2

Lisää joukkoon puolukat ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Riko puolukoiden rakennetta hieman haarukalla.

500 g
puolukkaa
3

Annostele seos puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa. Puolukkasose on valmis nautittavaksi jo seuraavana päivänä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1084

259

3,0 g

47,0 g

44,0 g

13,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g muscovadosokeria,

sitruunankuori,

2 kpl tähtianista,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli