Puolukkasose
Puolukkasose
Yhteistyössä

Puolukkasose

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Syksy tuo puolukat ruokapöytään. Puolukat kannattaa säilöä, jotta voit nauttia syksyn herkuista pidempään. Tässä maukkaassa reseptissä puolukat saavat aromaattisen käsittelyn, joka tukee puolukan omaa makumaailmaa. Nauti puolukkasose lettujen, lihapadan tai kaalikääryleiden kera.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gpuolukkaa
200 gmuscovadosokeria
1 dlpuolukka- tai marjamehua
sitruunankuori
2 kpltähtianista
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi puolukka. Keitä noin 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    sitruunankuori
    2 kpltähtianista
    ripaus suolaa
    200 gmuscovadosokeria
    1 dlpuolukka- tai marjamehua
  2. 2

    Lisää joukkoon puolukat ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Riko puolukoiden rakennetta hieman haarukalla.

    MääräAinesosa
    500 gpuolukkaa
  3. 3

    Annostele seos puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa. Puolukkasose on valmis nautittavaksi jo seuraavana päivänä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g muscovadosokeria, sitruunankuori, 2 kpl tähtianista, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
16.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä