Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkasose

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Syksy tuo puolukat ruokapöytään. Puolukat kannattaa säilöä, jotta voit nauttia syksyn herkuista pidempään. Tässä maukkaassa reseptissä puolukat saavat aromaattisen käsittelyn, joka tukee puolukan omaa makumaailmaa. Nauti puolukkasose lettujen, lihapadan tai kaalikääryleiden kera.

Ainekset

500 g
puolukkaa
200 g
muscovadosokeria
1 dl
puolukka- tai marjamehua
sitruunankuori
2 kpl
tähtianista
ripaus suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi puolukka. Keitä noin 3 minuuttia.

sitruunankuori
2 kpl
tähtianista
ripaus suolaa
200 g
muscovadosokeria
1 dl
puolukka- tai marjamehua
2

Lisää joukkoon puolukat ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Riko puolukoiden rakennetta hieman haarukalla.

500 g
puolukkaa
3

Annostele seos puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa. Puolukkasose on valmis nautittavaksi jo seuraavana päivänä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

259

1084

3,0 g

47,0 g

44,0 g

13,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g muscovadosokeria,

sitruunankuori,

2 kpl tähtianista,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli