Puumakakku - Yhteishyvä

Puumakakku

Paloja
15
Tiikerikakun hurjemmassa versiossa maistuvat laku ja lime. Mehevä kuivakakku saa ylleen mustan lakritsikuorrutteen.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kevytkermaa
10 kpl
Turkinpippuri-salmiakkimakeista
2 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rkl
Kaakaojauhetta
2 kpl
Limeä

KUORRUTE

2 dl
Kuohukermaa
10 kpl
(à 19 g) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Vinkki: Koristele kakku sokerimassasta leikatuilla kuvioilla tai tassun mallisilla karkeilla.

Näin teet

1

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

200 g
Margariinia
2

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 ½ litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

3

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan 3 rkl kermaa ja laita sivuun odottamaan. Sekoita loppu kerma taikinaan.

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kevytkermaa
4

Rouhi salmiakkimakeiset. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Lisää makeisrouhe ja 2 paloiteltua lakritsipatukkaa. Sekoita sileäksi, lisää kaakaojauhe. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita lakritsi-kaakaoseos siihen.

10 kpl
Turkinpippuri-salmiakkimakeista
2 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rkl
Kaakaojauhetta
5

Pese limet, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste vaaleaan taikinaan.

2 kpl
Limeä
6

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina sen päälle ja loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Raidoita kakku työntämällä haarukalla muutamia kertoja taikinan läpi. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

7

Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.

8

Keitä kuorrute kermasta ja paloitelluista lakritsipatukoista. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja levitä sitten jäähtyneelle kakulle.

2 dl
Kuohukermaa
10 kpl
(à 19 g) lakritsitoffee-patukkaa (kick)
Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g491 g
Proteiinia4 g67 g
Rasvaa16 g238 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj1235 18530
Energiaa kcal295 4425

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g491 g
Proteiinia4 g67 g
Rasvaa16 g238 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj1235 18530
Energiaa kcal295 4425

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.