Puumakakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puumakakku
Play

Puumakakku

Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Tiikerikakun hurjemmassa versiossa maistuvat laku ja lime. Mehevä kuivakakku saa ylleen mustan lakritsikuorrutteen.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kevytkermaa
10 kpl
Turkinpippuri-salmiakkimakeista
2 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rkl
Kaakaojauhetta
2 kpl
Limeä

kuorrute

2 dl
Kuohukermaa
10 kpl
(à 19 g) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

200 g
Margariinia
2

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 ½ litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

3

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan 3 rkl kermaa ja laita sivuun odottamaan. Sekoita loppu kerma taikinaan.

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kevytkermaa
4

Rouhi salmiakkimakeiset. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Lisää makeisrouhe ja 2 paloiteltua lakritsipatukkaa. Sekoita sileäksi, lisää kaakaojauhe. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita lakritsi-kaakaoseos siihen.

10 kpl
Turkinpippuri-salmiakkimakeista
2 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rkl
Kaakaojauhetta
5

Pese limet, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste vaaleaan taikinaan.

2 kpl
Limeä
6

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina sen päälle ja loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Raidoita kakku työntämällä haarukalla muutamia kertoja taikinan läpi. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

7

Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.

8

Keitä kuorrute kermasta ja paloitelluista lakritsipatukoista. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja levitä sitten jäähtyneelle kakulle.

2 dl
Kuohukermaa
10 kpl
(à 19 g) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Vinkki: Koristele kakku sokerimassasta leikatuilla kuvioilla tai tassun mallisilla karkeilla.

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 2.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1235

295

15,9 g

6,9 g

32,7 g

19,6 g

1,1 g

4,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli