Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 ½ litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan 3 rkl kermaa ja laita sivuun odottamaan. Sekoita loppu kerma taikinaan.
Rouhi salmiakkimakeiset. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Lisää makeisrouhe ja 2 paloiteltua lakritsipatukkaa. Sekoita sileäksi, lisää kaakaojauhe. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita lakritsi-kaakaoseos siihen.
Pese limet, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste vaaleaan taikinaan.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina sen päälle ja loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Raidoita kakku työntämällä haarukalla muutamia kertoja taikinan läpi. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.
Keitä kuorrute kermasta ja paloitelluista lakritsipatukoista. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja levitä sitten jäähtyneelle kakulle.
Vinkki: Koristele kakku sokerimassasta leikatuilla kuvioilla tai tassun mallisilla karkeilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
365
1530
20,0 g
10,1 g
41,3 g
28,0 g
0,9 g
4,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Limeä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli