Puumakakku

Arvostele resepti
15 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Tiikerikakusta tuleekin puumakakku! Klassikon uudessa ja hurjemmassa versiossa maistuvat laku ja lime. Mehevä kakku saa ylleen mustan lakritsikuorrutteen.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
2 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 dlkevytkermaa
50 gturkinpippuri-salmiakkimakeisia
38 g(2 kpl, á 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rklkaakaojauhetta
2 kpllimeä

Kuorrute

2 dlkuohukermaa
190 g(10 kpl) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
  2. 2

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 ½ litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

  3. 3

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan 3 rkl kermaa ja laita sivuun odottamaan. Sekoita loppu kerma taikinaan.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    2 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    2 dlkevytkermaa
  4. 4

    Rouhi salmiakkimakeiset ja pilko 2 lakritsipatukkaa. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Lisää paloitellut makeiset kermaan ja sekoita sileäksi. Lisää kaakaojauhe. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita lakritsi-kaakaoseos siihen.

    MääräAinesosa
    50 gturkinpippuri-salmiakkimakeisia
    38 g(2 kpl, á 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
    2 rklkaakaojauhetta
  5. 5

    Pese limet, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste vaaleaan taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä
  6. 6

    Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina sen päälle ja loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Raidoita kakku työntämällä haarukalla muutamia kertoja taikinan läpi. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

  7. 7

    Jäähdytä kakkua 15 minuuttia ja kumoa.

  8. 8

    Valmista kuorrute. Paloittele lakritsipatukat. Kiehauta kerma ja lisää lakritsi. Sekoita kuorrutetta hiljalleen keittäen, kunnes se on sileää. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja levitä sitten jäähtyneelle kakulle.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    190 g(10 kpl) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Koristele kakku sokerimassasta leikatuilla kuvioilla tai tassun mallisilla karkeilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Panu Pälviä
17.9.2018
|
Päivitetty: 21.10.2025

Samankaltaisia reseptejä