Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puy-linssisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 dl
kuivattuja puy-linssejä tai 2 tölkkiä säilöttyjä puy-linssejä
1 kpl
punainen paprika
2 kpl
sellerinvartta
1/2 kpl
punasipuli
1–2 shalottisipulia
ruukku basilikaa
n. 100 g kypsytettyä vuohen- tai lampaanmaitojuustoa

Kastike

1 dl
neitsytoliiviöljyä
2 rkl
granaattiomena- tai vadelmaviinietikkaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
merisuolaa
1 tl
mustapippuria

Linssien keittämiseen

1 l
vettä
1 kpl
laakerinlehti
2 kpl
timjaminoksaa
1 tl
merisuolaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Jos käytät kuivattuja linssejä, aloita keittämällä ne kypsiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää laakerinlehti, timjaminoksat ja kuivatut linssit. Keitä 20–30 minuuttia. Lisää suola keittämisen loppuvaiheessa.

2

Valuta keitetyt tai säilötyt linssit hyvin ja kaada ne kulhoon.

3

Leikkaa paprika kahteen osaan ja poista siemenosa. Paahda kuuman grillivastuksen alla niin, että kuori mustuu ja siirrä lautaselle tai muovipussiin jäähtymään.

4

Poista nokeutunut kuoriosa ja paloittele linssien joukkoon.

5

Silppua shalottisipulit ja varsiselleri ja lisää muiden sekaan. Sekoita salaattiin öljy, viinietikka, puristettu tai hienonnettu valkosipulinkynsi ja rouhittu suola ja pippuri.

6

Viimeistele basilikasilpulla ja punasipulirenkailla.

7

Tarjoa kovan, kypsytetyn lampaan- tai vuohenmaitojuuston kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.