Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Puy-linssisalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlkuivattuja puy-linssejä tai 2 tölkkiä säilöttyjä puy-linssejä
1 kplpunainen paprika
2 kplsellerinvartta
1/2 kplpunasipuli
1–2 shalottisipulia
ruukku basilikaa
n. 100 g kypsytettyä vuohen- tai lampaanmaitojuustoa

Kastike

1 dlneitsytoliiviöljyä
2 rklgranaattiomena- tai vadelmaviinietikkaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tlmerisuolaa
1 tlmustapippuria

Linssien keittämiseen

1 lvettä
1 kpllaakerinlehti
2 kpltimjaminoksaa
1 tlmerisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Jos käytät kuivattuja linssejä, aloita keittämällä ne kypsiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää laakerinlehti, timjaminoksat ja kuivatut linssit. Keitä 20–30 minuuttia. Lisää suola keittämisen loppuvaiheessa.

  2. 2

    Valuta keitetyt tai säilötyt linssit hyvin ja kaada ne kulhoon.

  3. 3

    Leikkaa paprika kahteen osaan ja poista siemenosa. Paahda kuuman grillivastuksen alla niin, että kuori mustuu ja siirrä lautaselle tai muovipussiin jäähtymään.

  4. 4

    Poista nokeutunut kuoriosa ja paloittele linssien joukkoon.

  5. 5

    Silppua shalottisipulit ja varsiselleri ja lisää muiden sekaan. Sekoita salaattiin öljy, viinietikka, puristettu tai hienonnettu valkosipulinkynsi ja rouhittu suola ja pippuri.

  6. 6

    Viimeistele basilikasilpulla ja punasipulirenkailla.

  7. 7

    Tarjoa kovan, kypsytetyn lampaan- tai vuohenmaitojuuston kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025