Raidallinen juurespatee - Yhteishyvä

Raidallinen juurespatee

???
Annokset
8
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

PUNAJUURIMASSA:

200 g
Punajuuria
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Rakuunaa
1 kpl
Muna
1/2 dl
Kuohukermaa

PARSAKAALIMASSA:

200 g
Parsakaalia
1 rkl
Voita tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
Jauhettua valkopippuria
1 kpl
Muna
1/2 dl
Kuohukermaa

PORKKANAMASSA:

200 g
Kuorittuja porkkanoita
1 rkl
Voita tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rakuunaa
2 tl
Hunajaa
1 kpl
Muna
1/2 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta. Keitä porkkanat ja parsakaalit erikseen vähässä vedessä, jossa on nokare rasvaa ja suolaa. Kaada vesi pois ja jäähdytä kypsät kasvikset ja soseuta ne erikseen. Lisää jokaiseen juuressoseeseen loput mausteet, munat ja kerma. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka.Täytä vuoka ensin punajuurimassalla ja tasoita pinta. Lisää parsakaalimassa ja tasoita pinta. Levitä lopuksi pinnalle tasaisesti porkkanamassa. Peitä vuoka foliolla ja nosta se uunivuokaan.Kaada uunivuokaan haudutusvettä noin puolet vuoan vetoisuudesta. Kypsennä pateeta vesihauteessa 200 asteessa uunissa noin tunti tai kunnes massa on hyytynyt. Anna vuoan jäähtyä ennen kumoamista. Kumoa varovasti kypsä patee vadille.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa