Raidallinen juurespatee

Nappaa talteen!
| Punajuurimassa: | |
|---|---|
| 200 g | punajuuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 tl | rakuunaa |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| Parsakaalimassa: | |
| 200 g | parsakaalia |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| jauhettua valkopippuria | |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| Porkkanamassa: | |
| 200 g | kuorittuja porkkanoita |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rakuunaa |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta. Keitä porkkanat ja parsakaalit erikseen vähässä vedessä, jossa on nokare rasvaa ja suolaa. Kaada vesi pois ja jäähdytä kypsät kasvikset ja soseuta ne erikseen. Lisää jokaiseen juuressoseeseen loput mausteet, munat ja kerma. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka.Täytä vuoka ensin punajuurimassalla ja tasoita pinta. Lisää parsakaalimassa ja tasoita pinta. Levitä lopuksi pinnalle tasaisesti porkkanamassa. Peitä vuoka foliolla ja nosta se uunivuokaan.Kaada uunivuokaan haudutusvettä noin puolet vuoan vetoisuudesta. Kypsennä pateeta vesihauteessa 200 asteessa uunissa noin tunti tai kunnes massa on hyytynyt. Anna vuoan jäähtyä ennen kumoamista. Kumoa varovasti kypsä patee vadille.
Raidallinen juurespatee
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Punajuurimassa: | |
| 200 g | punajuuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 tl | rakuunaa |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
Parsakaalimassa: | |
| 200 g | parsakaalia |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| jauhettua valkopippuria | |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
Porkkanamassa: | |
| 200 g | kuorittuja porkkanoita |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rakuunaa |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
Valmistus
- 1
Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta. Keitä porkkanat ja parsakaalit erikseen vähässä vedessä, jossa on nokare rasvaa ja suolaa. Kaada vesi pois ja jäähdytä kypsät kasvikset ja soseuta ne erikseen. Lisää jokaiseen juuressoseeseen loput mausteet, munat ja kerma. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka.Täytä vuoka ensin punajuurimassalla ja tasoita pinta. Lisää parsakaalimassa ja tasoita pinta. Levitä lopuksi pinnalle tasaisesti porkkanamassa. Peitä vuoka foliolla ja nosta se uunivuokaan.Kaada uunivuokaan haudutusvettä noin puolet vuoan vetoisuudesta. Kypsennä pateeta vesihauteessa 200 asteessa uunissa noin tunti tai kunnes massa on hyytynyt. Anna vuoan jäähtyä ennen kumoamista. Kumoa varovasti kypsä patee vadille.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























