Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas marjamarenkikakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

2 kpl
Valmista tai itse valmistettua marenkipohjaa

Marenkipohjat

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Tomusokeria

Raikas marjavaahto

100 g
Punaherukkaa tai karpaloita
1/2 - 1 dl
Sokeria
100 g
Maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa
2 dl
Kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta
1 tl
Vaniljasokeria

Väliin

1 kpl
Banaani ohuina viipaleina

Koristeeksi

Vadelmia
Punaherukoita tai karpaloita
Mansikoita
Sitruunamelissan lehtiä
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista marenkipohjat vaahdottamalla valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan. Tärkeää marengin onnistumisen kannalta on, että kaikki työvälineet ovat kuivia ja puhtaita eikä valkuaisen seassa saa olla keltuaista.Piirrä muottia apuna käyttäen leivinpaperiin 2 pyöreää kakun kokoista kuviota. Levitä kuvioihin marenkitaikina. Paista marengit 70-100 asteessa, kunnes ne ovat keveitä ja kuivia.Valmista täyte. Pane kattilaan marjat ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada marjat sitten siivilään. Soseuta marjat lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi.Vaahdota kerma ja yhdistä kermaan tuorejuusto ja marjasose. Lisää vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku. Levitä marenkipohjan päälle ensin ohut kerros banaaniviipaleita ja niiden päälle täytettä. Nosta toinen marenkipohja täytteen päälle ja menettele samoin kuin äsken. Asettele täytteen päälle vielä marjat ja koristele sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.2.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.