Raikas marjamarenkikakku - Yhteishyvä

Raikas marjamarenkikakku

???
Annokset
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Valmista tai itse valmistettua marenkipohjaa

MARENKIPOHJAT

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Tomusokeria

RAIKAS MARJAVAAHTO

100 g
Punaherukkaa tai karpaloita
1/2 - 1 dl
Sokeria
100 g
Maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa
2 dl
Kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta
1 tl
Vaniljasokeria

VÄLIIN

1 kpl
Banaani ohuina viipaleina

KORISTEEKSI

Vadelmia
Punaherukoita tai karpaloita
Mansikoita
Sitruunamelissan lehtiä
Tomusokeria

Näin teet

1

Valmista marenkipohjat vaahdottamalla valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan. Tärkeää marengin onnistumisen kannalta on, että kaikki työvälineet ovat kuivia ja puhtaita eikä valkuaisen seassa saa olla keltuaista.Piirrä muottia apuna käyttäen leivinpaperiin 2 pyöreää kakun kokoista kuviota. Levitä kuvioihin marenkitaikina. Paista marengit 70-100 asteessa, kunnes ne ovat keveitä ja kuivia.Valmista täyte. Pane kattilaan marjat ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada marjat sitten siivilään. Soseuta marjat lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi.Vaahdota kerma ja yhdistä kermaan tuorejuusto ja marjasose. Lisää vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku. Levitä marenkipohjan päälle ensin ohut kerros banaaniviipaleita ja niiden päälle täytettä. Nosta toinen marenkipohja täytteen päälle ja menettele samoin kuin äsken. Asettele täytteen päälle vielä marjat ja koristele sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa