Raikas marjamarenkikakku

Nappaa talteen!
| 2 kpl | valmista tai itse valmistettua marenkipohjaa |
| Marenkipohjat | |
|---|---|
| 4 kpl | valkuaista |
| 2 dl | tomusokeria |
| Raikas marjavaahto | |
| 100 g | punaherukkaa tai karpaloita |
| 1/2 - 1 dl | sokeria |
| 100 g | maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa |
| 2 dl | kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Väliin | |
| 1 kpl | banaani ohuina viipaleina |
| Koristeeksi | |
| vadelmia | |
| punaherukoita tai karpaloita | |
| mansikoita | |
| sitruunamelissan lehtiä | |
| tomusokeria | |
- 1.
Valmista marenkipohjat vaahdottamalla valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan. Tärkeää marengin onnistumisen kannalta on, että kaikki työvälineet ovat kuivia ja puhtaita eikä valkuaisen seassa saa olla keltuaista.Piirrä muottia apuna käyttäen leivinpaperiin 2 pyöreää kakun kokoista kuviota. Levitä kuvioihin marenkitaikina. Paista marengit 70-100 asteessa, kunnes ne ovat keveitä ja kuivia.Valmista täyte. Pane kattilaan marjat ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada marjat sitten siivilään. Soseuta marjat lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi.Vaahdota kerma ja yhdistä kermaan tuorejuusto ja marjasose. Lisää vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku. Levitä marenkipohjan päälle ensin ohut kerros banaaniviipaleita ja niiden päälle täytettä. Nosta toinen marenkipohja täytteen päälle ja menettele samoin kuin äsken. Asettele täytteen päälle vielä marjat ja koristele sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Raikas marjamarenkikakku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | valmista tai itse valmistettua marenkipohjaa |
Marenkipohjat | |
| 4 kpl | valkuaista |
| 2 dl | tomusokeria |
Raikas marjavaahto | |
| 100 g | punaherukkaa tai karpaloita |
| 1/2 - 1 dl | sokeria |
| 100 g | maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa |
| 2 dl | kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Väliin | |
| 1 kpl | banaani ohuina viipaleina |
Koristeeksi | |
| vadelmia | |
| punaherukoita tai karpaloita | |
| mansikoita | |
| sitruunamelissan lehtiä | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Valmista marenkipohjat vaahdottamalla valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan. Tärkeää marengin onnistumisen kannalta on, että kaikki työvälineet ovat kuivia ja puhtaita eikä valkuaisen seassa saa olla keltuaista.Piirrä muottia apuna käyttäen leivinpaperiin 2 pyöreää kakun kokoista kuviota. Levitä kuvioihin marenkitaikina. Paista marengit 70-100 asteessa, kunnes ne ovat keveitä ja kuivia.Valmista täyte. Pane kattilaan marjat ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada marjat sitten siivilään. Soseuta marjat lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi.Vaahdota kerma ja yhdistä kermaan tuorejuusto ja marjasose. Lisää vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku. Levitä marenkipohjan päälle ensin ohut kerros banaaniviipaleita ja niiden päälle täytettä. Nosta toinen marenkipohja täytteen päälle ja menettele samoin kuin äsken. Asettele täytteen päälle vielä marjat ja koristele sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























