Raikas marjamarenkikakku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvalmista tai itse valmistettua marenkipohjaa

Marenkipohjat

4 kplvalkuaista
2 dltomusokeria

Raikas marjavaahto

100 gpunaherukkaa tai karpaloita
1/2 - 1 dlsokeria
100 gmaustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa
2 dlkuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta
1 tlvaniljasokeria

Väliin

1 kplbanaani ohuina viipaleina

Koristeeksi

vadelmia
punaherukoita tai karpaloita
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista marenkipohjat vaahdottamalla valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan. Tärkeää marengin onnistumisen kannalta on, että kaikki työvälineet ovat kuivia ja puhtaita eikä valkuaisen seassa saa olla keltuaista.Piirrä muottia apuna käyttäen leivinpaperiin 2 pyöreää kakun kokoista kuviota. Levitä kuvioihin marenkitaikina. Paista marengit 70-100 asteessa, kunnes ne ovat keveitä ja kuivia.Valmista täyte. Pane kattilaan marjat ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada marjat sitten siivilään. Soseuta marjat lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi.Vaahdota kerma ja yhdistä kermaan tuorejuusto ja marjasose. Lisää vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku. Levitä marenkipohjan päälle ensin ohut kerros banaaniviipaleita ja niiden päälle täytettä. Nosta toinen marenkipohja täytteen päälle ja menettele samoin kuin äsken. Asettele täytteen päälle vielä marjat ja koristele sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä