Romescokastike

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Makeaksi paahdetusta paprikasta, mausteista ja manteleista surautat kesän parhaan kastikkeen grillatuille kasviksille ja lihalle.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplpaprikaa
1/2 dlmanteleita
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkltomaattipyreetä
2 rklvalkoviinietikkaa
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) mustapippuria
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlvettä, tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda niitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan pinta tummuu kunnolla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Poista paahtuneet kuoret.

    MääräAinesosa
    3 kplpaprikaa
  2. 2

    Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmanteleita
  3. 3

    Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa paprikat, mantelit ja loput kastikkeen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta. Soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jos kastike tuntuu sakealta, lisää siihen vähän vettä.

    MääräAinesosa
    3 kplpaprikaa
    1/2 dlmanteleita
    1/4 tl(¼ tl) mustapippuria
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklvalkoviinietikkaa
    2 rkltomaattipyreetä
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 dlvettä, tarvittaessa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria, 0,5 dl Vettä, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä