Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Romescokastike

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Makeaksi paahdetusta paprikasta, mausteista ja manteleista surautat kesän parhaan kastikkeen grillatuille kasviksille ja lihalle.

Ainekset

3 kpl
Paprikaa
1/2 dl
Manteleita
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda niitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan pinta tummuu kunnolla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Poista paahtuneet kuoret.

3 kpl
Paprikaa
2

Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä.

1/2 dl
Manteleita
3

Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa paprikat, mantelit ja loput kastikkeen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta. Soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jos kastike tuntuu sakealta, lisää siihen vähän vettä.

3 kpl
Paprikaa
1/2 dl
Manteleita
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä, tarvittaessa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

722

3026

64,0 g

7,0 g

20,0 g

20,0 g

11,0 g

11,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Savupaprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,

0,5 dl Vettä, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli