Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda niitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan pinta tummuu kunnolla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Poista paahtuneet kuoret.
Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä.
Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa paprikat, mantelit ja loput kastikkeen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta. Soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jos kastike tuntuu sakealta, lisää siihen vähän vettä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
722
3026
64,0 g
7,0 g
20,0 g
20,0 g
11,0 g
11,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,
0,5 dl Vettä, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli