Romescokastike

Nappaa talteen!
Makeaksi paahdetusta paprikasta, mausteista ja manteleista surautat kesän parhaan kastikkeen grillatuille kasviksille ja lihalle.
| 3 kpl | paprikaa |
| 1/2 dl | manteleita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) mustapippuria |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | vettä, tarvittaessa |
- 1.
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda niitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan pinta tummuu kunnolla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Poista paahtuneet kuoret.
- 2.
Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä.
- 3.
Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa paprikat, mantelit ja loput kastikkeen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta. Soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jos kastike tuntuu sakealta, lisää siihen vähän vettä.
Romescokastike
Makeaksi paahdetusta paprikasta, mausteista ja manteleista surautat kesän parhaan kastikkeen grillatuille kasviksille ja lihalle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | paprikaa |
| 1/2 dl | manteleita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) mustapippuria |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | vettä, tarvittaessa |
Valmistus
- 1
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda niitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan pinta tummuu kunnolla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Poista paahtuneet kuoret.
Määrä Ainesosa 3 kpl paprikaa - 2
Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl manteleita - 3
Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa paprikat, mantelit ja loput kastikkeen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta. Soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jos kastike tuntuu sakealta, lisää siihen vähän vettä.
Määrä Ainesosa 3 kpl paprikaa 1/2 dl manteleita 1/4 tl (¼ tl) mustapippuria 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl tomaattipyreetä 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 dl vettä, tarvittaessa
Ravintosisältö
722
Energiaa kcal
3026
Energiaa kj
64,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
722
Energiaa kcal
3026
Energiaa kj
64,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria, 0,5 dl Vettä, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























