Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Roquefort-piiras

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Taikina

125 g
voita
3 dl
karkeita vehnäjauhoja
3 rkl
kylmää vettä

Täyte

300 g
sinihomejuustoa
3 kpl
kypsää, kiinteää päärynää
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
maitoa
mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista taikina monitoimikoneessa. Leikkaa voi kuutioiksi. Kaada ensin jauhot kulhoon ja lisää sitten voinokareet.

2

Aja muutama kierros, että saat ryynimäisen massan. Lisää kylmä vesi ja pyöritä konetta, kunnes taikina muotoutuu palloksi.

3

Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti. Kauli taikina levyksi ja levitä 24 cm piirakkavuokaan. Taita sisäreunoille leivinpaperia, ettei taikina luisu alas paistettaessa.

4

Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 180-asteisessa uunissa vaaleanruskeaksi.

5

Leikkaa päärynät lohkoiksi ja lado vuokaan. Murenna juustoa päälle.

6

Vatkaa kananmunat, kerma, maito ja reippaasti mustapippuria ja kaada seos piiraaspohjaan.

7

Paista uunissa, kunnes munamaito on kunnolla hyytynyt. Tarjoa raikkaan lehtisalaatin kera.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.