Roquefort-piiras
Roquefort-piiras
Yhteistyössä

Roquefort-piiras

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

125 gvoita
3 dlkarkeita vehnäjauhoja
3 rklkylmää vettä

Täyte

300 gsinihomejuustoa
3 kplkypsää, kiinteää päärynää
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlkuohukermaa
1 1/2 dlmaitoa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina monitoimikoneessa. Leikkaa voi kuutioiksi. Kaada ensin jauhot kulhoon ja lisää sitten voinokareet.

  2. 2

    Aja muutama kierros, että saat ryynimäisen massan. Lisää kylmä vesi ja pyöritä konetta, kunnes taikina muotoutuu palloksi.

  3. 3

    Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti. Kauli taikina levyksi ja levitä 24 cm piirakkavuokaan. Taita sisäreunoille leivinpaperia, ettei taikina luisu alas paistettaessa.

  4. 4

    Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 180-asteisessa uunissa vaaleanruskeaksi.

  5. 5

    Leikkaa päärynät lohkoiksi ja lado vuokaan. Murenna juustoa päälle.

  6. 6

    Vatkaa kananmunat, kerma, maito ja reippaasti mustapippuria ja kaada seos piiraaspohjaan.

  7. 7

    Paista uunissa, kunnes munamaito on kunnolla hyytynyt. Tarjoa raikkaan lehtisalaatin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä