Rosollin kastike

Arvostele resepti
10 Annosta

10 min

Rosollin kermakastikkeen valmistus on viimeinen loppusilaus joulupöytään. Vatkaa kerma, mausta ja anna sille heleän vaaleanpunainen väri punajuurten keitinliemestä tai etikkapunajuurten liemestä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 dl(1 prk) vispikermaa
2 tlväkiviinaetikkaa
2 tlpunajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria
ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota kerma.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
  2. 2

    Mausta kermavaahto etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 tlväkiviinaetikkaa
    2 tlpunajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria
    1/4 tlsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä, ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Anna Huovinen
7.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä