Rosollin kastike
10 min

Nappaa talteen!
Rosollin kermakastikkeen valmistus on viimeinen loppusilaus joulupöytään. Vatkaa kerma, mausta ja anna sille heleän vaaleanpunainen väri punajuurten keitinliemestä tai etikkapunajuurten liemestä.
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 tl | väkiviinaetikkaa |
| 2 tl | punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus mustapippuria |
- 1.
Vaahdota kerma.
- 2.
Mausta kermavaahto etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Rosollin kastike
Rosollin kermakastikkeen valmistus on viimeinen loppusilaus joulupöytään. Vatkaa kerma, mausta ja anna sille heleän vaaleanpunainen väri punajuurten keitinliemestä tai etikkapunajuurten liemestä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 tl | väkiviinaetikkaa |
| 2 tl | punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus mustapippuria |
Valmistus
- 1
Vaahdota kerma.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa - 2
Mausta kermavaahto etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 tl väkiviinaetikkaa 2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria 1/4 tl sokeria
Ravintosisältö
73
Energiaa kcal
306
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,6 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
—
Kuituja
0,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
73
Energiaa kcal
306
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,6 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
—
Kuituja
0,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä, ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























