Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rosollin kastike

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Rosollin kermakastikkeen valmistus on viimeinen loppusilaus joulupöytään. Vatkaa kerma, mausta ja anna sille heleän vaaleanpunainen väri punajuurten keitinliemestä tai etikkapunajuurten liemestä.

Ainekset

2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
ripaus mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kerma.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
2

Mausta kermavaahto etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

2 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
1/4 tl
sokeria

Tarjoa kastike rosollin kanssa. Katso rosollin resepti tästä:

Miltä maistui?
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.12.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

306

7,6 g

5,4 g

0,6 g

0,6 g

0,4 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä,

ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli