Rukiinen poro-viikunapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rukiinen poro-viikunapiirakka

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

pohja

1 kpl
(400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

täyte

1 kpl
Purjo
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 tl
Timjamia
Rouhittua mustapippuria
150 g
Kylmäsavustettua poronpaistia
1 dl
Silputtuja kuivattuja viikunoita
200 g
Ranskankermaa
2 dl
Ruokakermaa
3 kpl
Kananmunaa
100 g
Voimakasta juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.

Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.

Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

820

196

15,4 g

7,8 g

6,5 g

3,1 g

0,7 g

6,9 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Timjamia,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Silputtuja kuivattuja viikunoita,

100 g Voimakasta juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli