Rukiinen poro-viikunapiirakka

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 kpl(400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte

1 kplpurjo
2 rklöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 tltimjamia
rouhittua mustapippuria
150 gkylmäsavustettua poronpaistia
1 dlsilputtuja kuivattuja viikunoita
200 granskankermaa
2 dlruokakermaa
3 kplkananmunaa
100 gvoimakasta juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.

    Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.

    Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.

    Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Timjamia, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Silputtuja kuivattuja viikunoita, 100 g Voimakasta juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä