Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.
Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.
Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
820
196
15,4 g
7,8 g
6,5 g
3,1 g
0,7 g
6,9 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Timjamia,
Rouhittua mustapippuria,
1 dl Silputtuja kuivattuja viikunoita,
100 g Voimakasta juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli