Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rukiinen poro-viikunapiirakka

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

pohja

1 kpl
(400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

täyte

1 kpl
Purjo
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 tl
Timjamia
Rouhittua mustapippuria
150 g
Kylmäsavustettua poronpaistia
1 dl
Silputtuja kuivattuja viikunoita
200 g
Ranskankermaa
2 dl
Ruokakermaa
3 kpl
Kananmunaa
100 g
Voimakasta juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.

Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.

Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

196

820

15,4 g

7,8 g

6,5 g

3,1 g

0,7 g

6,9 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Timjamia,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Silputtuja kuivattuja viikunoita,

100 g Voimakasta juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli