Rukiinen poro-viikunapiirakka
Ainekset
Pohja
Täyte
Valmistus
Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.
Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.
Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
820
15,4 g
7,8 g
6,5 g
3,1 g
0,7 g
6,9 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Timjamia,
Rouhittua mustapippuria,
1 dl Silputtuja kuivattuja viikunoita,
100 g Voimakasta juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli