Rukiinen poro-viikunapiirakka

Nappaa talteen!
| Pohja | |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste) |
| Täyte | |
| 1 kpl | purjo |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | timjamia |
| rouhittua mustapippuria | |
| 150 g | kylmäsavustettua poronpaistia |
| 1 dl | silputtuja kuivattuja viikunoita |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 100 g | voimakasta juustoraastetta |
- 1.
Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.
Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.
Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Rukiinen poro-viikunapiirakka
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 kpl | (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste) |
Täyte | |
| 1 kpl | purjo |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | timjamia |
| rouhittua mustapippuria | |
| 150 g | kylmäsavustettua poronpaistia |
| 1 dl | silputtuja kuivattuja viikunoita |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 100 g | voimakasta juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.
Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.
Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
820
Energiaa kj
15,4 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
820
Energiaa kj
15,4 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Timjamia, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Silputtuja kuivattuja viikunoita, 100 g Voimakasta juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























