Salmiakkijoulutortut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salmiakkitortut

Salmiakkijoulutortut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Salmiakkifanin joulutortuissa on suolaisenmakea turkinpippuri-appelsiinimarmeladitäyte. Voit säädellä salmiakkitorttujen vahvuutta halutessasi vähentämällä turkinpippurirouheen määrää.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)
150 g
(1 pussi) turkinpippurimakeisia
1 dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 20 minuuttia.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Murskaa turkinpippurit hienoksi rouheeksi morttelissa tai laita karamellit paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Ota ½ dl rouhetta sivuun viimeistelyä varten. Sekoita loput rouheesta appelsiinimarmeladiin.

150 g
(1 pussi) turkinpippurimakeisia
1 dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Voitele kananmunalla. Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen salmiakkitäytettä.

1 kpl
kananmuna
4

Paista torttuja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes sakarat ovat ruskistuneet kauniisti. Ripottele kuumien torttujen keskiosaan vielä vähän salmiakkirouhetta täydentämään makuelämystä. Anna jäähtyä. Viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 29.11.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

347

83

0,5 g

0,1 g

17,0 g

12,5 g

3,1 g

0,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli