Salmiakkijoulutortut - Yhteishyvä

Salmiakkijoulutortut

Salmiakkitortut
Kappaleita
10
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Salmiakkifanin joulutortuissa on suolaisenmakea turkinpippuri-appelsiinimarmeladitäyte. Voit säädellä salmiakkitorttujen vahvuutta halutessasi vähentämällä turkinpippurirouheen määrää.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)
150 g
(1 pussi) turkinpippurimakeisia
1 dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
tomusokeria

Näin teet

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 20 minuuttia.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Murskaa turkinpippurit hienoksi rouheeksi morttelissa tai laita karamellit paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Ota ½ dl rouhetta sivuun viimeistelyä varten. Sekoita loput rouheesta appelsiinimarmeladiin.

150 g
(1 pussi) turkinpippurimakeisia
1 dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Voitele kananmunalla. Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen salmiakkitäytettä.

1 kpl
kananmuna
4

Paista torttuja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes sakarat ovat ruskistuneet kauniisti. Ripottele kuumien torttujen keskiosaan vielä vähän salmiakkirouhetta täydentämään makuelämystä. Anna jäähtyä. Viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 29.11.2018
Muokattu: 30.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g170 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa1 g5 g
Kuituja3 g31 g
Energiaa kj347 3466
Energiaa kcal83 828

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g170 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa1 g5 g
Kuituja3 g31 g
Energiaa kj347 3466
Energiaa kcal83 828

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.