Salmiakkijoulutortut
Ainekset
Valmistus
Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 20 minuuttia.
Murskaa turkinpippurit hienoksi rouheeksi morttelissa tai laita karamellit paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Ota ½ dl rouhetta sivuun viimeistelyä varten. Sekoita loput rouheesta appelsiinimarmeladiin.
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Voitele kananmunalla. Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen salmiakkitäytettä.
Paista torttuja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes sakarat ovat ruskistuneet kauniisti. Ripottele kuumien torttujen keskiosaan vielä vähän salmiakkirouhetta täydentämään makuelämystä. Anna jäähtyä. Viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
83
347
0,5 g
0,1 g
17,0 g
12,5 g
3,1 g
0,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli