Salmiakkijoulutortut
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Salmiakkifanin joulutortuissa on suolaisenmakea turkinpippuri-appelsiinimarmeladitäyte. Voit säädellä salmiakkitorttujen vahvuutta halutessasi vähentämällä turkinpippurirouheen määrää.
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste) |
| 150 g | (1 ps) turkinpippurimakeisia |
| 1 dl | paistonkestävää appelsiinimarmeladia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 dl | tomusokeria |
- 1.
Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 20 minuuttia.
- 2.
Murskaa turkinpippurit hienoksi rouheeksi morttelissa tai laita karamellit paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Ota ½ dl rouhetta sivuun viimeistelyä varten. Sekoita loput rouheesta appelsiinimarmeladiin.
- 3.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Voitele kananmunalla. Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen salmiakkitäytettä.
- 4.
Paista torttuja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes sakarat ovat ruskistuneet kauniisti. Ripottele kuumien torttujen keskiosaan vielä vähän salmiakkirouhetta täydentämään makuelämystä. Anna jäähtyä. Viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Salmiakkijoulutortut
arvosana3/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Salmiakkifanin joulutortuissa on suolaisenmakea turkinpippuri-appelsiinimarmeladitäyte. Voit säädellä salmiakkitorttujen vahvuutta halutessasi vähentämällä turkinpippurirouheen määrää.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste) |
| 150 g | (1 ps) turkinpippurimakeisia |
| 1 dl | paistonkestävää appelsiinimarmeladia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 dl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste) - 2
Murskaa turkinpippurit hienoksi rouheeksi morttelissa tai laita karamellit paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Ota ½ dl rouhetta sivuun viimeistelyä varten. Sekoita loput rouheesta appelsiinimarmeladiin.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) turkinpippurimakeisia 1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia - 3
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Voitele kananmunalla. Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen salmiakkitäytettä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Paista torttuja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes sakarat ovat ruskistuneet kauniisti. Ripottele kuumien torttujen keskiosaan vielä vähän salmiakkirouhetta täydentämään makuelämystä. Anna jäähtyä. Viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Ravintosisältö
83
Energiaa kcal
347
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
83
Energiaa kcal
347
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























