Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salmiakkitortut

Salmiakkijoulutortut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Salmiakkifanin joulutortuissa on suolaisenmakea turkinpippuri-appelsiinimarmeladitäyte. Voit säädellä salmiakkitorttujen vahvuutta halutessasi vähentämällä turkinpippurirouheen määrää.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)
150 g
(1 pussi) turkinpippurimakeisia
1 dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 20 minuuttia.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Murskaa turkinpippurit hienoksi rouheeksi morttelissa tai laita karamellit paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Ota ½ dl rouhetta sivuun viimeistelyä varten. Sekoita loput rouheesta appelsiinimarmeladiin.

150 g
(1 pussi) turkinpippurimakeisia
1 dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Voitele kananmunalla. Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen salmiakkitäytettä.

1 kpl
kananmuna
4

Paista torttuja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes sakarat ovat ruskistuneet kauniisti. Ripottele kuumien torttujen keskiosaan vielä vähän salmiakkirouhetta täydentämään makuelämystä. Anna jäähtyä. Viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 29.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

83

347

0,5 g

0,1 g

17,0 g

12,5 g

3,1 g

0,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli