Savulohipizza

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 dlkylmää vettä
15 gtuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa
1/2 tlsuolaa
5 dldurumvehnäjauhoja

Kastike

1 kpl(200 g) paseerattua tomaattia
1/2 dltomaattisosetta
2 tlfariinisokeria
1 tloreganoa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Täyte

3 dljuustoraastetta
200 glämminsavulohifileetä
10 kplkirsikkatomaattia

Lisäksi

rucolasalaattia

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.

    Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.

    Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kylmää vettä, 15 g Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Oreganoa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 dl Juustoraastetta, Rucolasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä