Savulohipizza - Yhteishyvä

Savulohipizza

???
Kappaleita
2
Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 dl
Kylmää vettä
15 g
Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
5 dl
Durumvehnäjauhoja

KASTIKE

1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
1/2 dl
Tomaattisosetta
2 tl
Fariinisokeria
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

TÄYTE

3 dl
Juustoraastetta
200 g
Lämminsavulohifileetä
10 kpl
Kirsikkatomaattia

LISÄKSI

Rucolasalaattia

Näin teet

1

Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.

Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.

Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja132 g263 g
Proteiinia44 g87 g
Rasvaa25 g50 g
Kuituja28 g56 g
Energiaa kj4129 8257
Energiaa kcal986 1971

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Kylmää vettä

  • 15 g Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Oreganoa

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Juustoraastetta

  • Rucolasalaattia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja132 g263 g
Proteiinia44 g87 g
Rasvaa25 g50 g
Kuituja28 g56 g
Energiaa kj4129 8257
Energiaa kcal986 1971

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Kylmää vettä

  • 15 g Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Oreganoa

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Juustoraastetta

  • Rucolasalaattia

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.