Savulohipizza

Nappaa talteen!
Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.
| Taikina | |
|---|---|
| 2 dl | kylmää vettä |
| 15 g | tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 5 dl | durumvehnäjauhoja |
| Kastike | |
| 1 kpl | (200 g) paseerattua tomaattia |
| 1/2 dl | tomaattisosetta |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 1 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Täyte | |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 200 g | lämminsavulohifileetä |
| 10 kpl | kirsikkatomaattia |
| Lisäksi | |
| rucolasalaattia | |
- 1.
Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.
Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.
Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.
Savulohipizza
Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 dl | kylmää vettä |
| 15 g | tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 5 dl | durumvehnäjauhoja |
Kastike | |
| 1 kpl | (200 g) paseerattua tomaattia |
| 1/2 dl | tomaattisosetta |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 1 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Täyte | |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 200 g | lämminsavulohifileetä |
| 10 kpl | kirsikkatomaattia |
Lisäksi | |
| rucolasalaattia | |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.
Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.
Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.
Ravintosisältö
986
Energiaa kcal
4129
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
131,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
28,0 g
Kuituja
43,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
986
Energiaa kcal
4129
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
131,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
28,0 g
Kuituja
43,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kylmää vettä, 15 g Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Oreganoa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 dl Juustoraastetta, Rucolasalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























