Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savulohipizza

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.

Ainekset

Taikina

2 dl
Kylmää vettä
15 g
Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
5 dl
Durumvehnäjauhoja

Kastike

1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
1/2 dl
Tomaattisosetta
2 tl
Fariinisokeria
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Täyte

3 dl
Juustoraastetta
200 g
Lämminsavulohifileetä
10 kpl
Kirsikkatomaattia

Lisäksi

Rucolasalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.

Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.

Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

986

4129

25,0 g

6,0 g

131,5 g

21,0 g

28,0 g

43,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kylmää vettä,

15 g Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Oreganoa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 dl Juustoraastetta,

Rucolasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli