Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.
Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.
Vinkki: Jos et ehdi odottamaan taikinan pitkää kohotusta, valmista taikina kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohota heti huoneenlämmössä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
986
4129
25,0 g
6,0 g
131,5 g
21,0 g
28,0 g
43,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Kylmää vettä,
15 g Tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Oreganoa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
3 dl Juustoraastetta,
Rucolasalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli