Keitä perunat voimakkaasti suolatussa vedessä miltei kypsiksi, valuta vesi pois ja anna höyrytä kattilassa 5 minuuttia. Jäähdytä perunat ja leikkaa 5 mm viipaleiksi.
Valmista kastike sekoittamalla sinappi, majoneesi, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
Yhdistä kulhossa jäähtyneet perunat, selleri, omena ja sipuli. Lisää joukkoon kastike ja sekoita varovasti. Anna varhaisperunasalaatin maustua 15 minuuttia.
Tarkista maku ja mausta varhaisperunasalaatti tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
842
201
4,3 g
0,3 g
34,3 g
3,3 g
2,0 g
4,3 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl tanko varsiselleriä ohuina viipaleina,
1 kpl Granny Smith omena tikuiksi leikattuna,
2 kpl nippua kevätsipulia ohuina viipaleina,
2 rkl Kulman Keittiön sinappia,
0,5 tl suolaa,
mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli