Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sinisimpukkapata Provençale kahdelle

Sinisimpukkapata Provençale kahdelle

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

1 kg
tasakokoisia, eläviä sinisimpukoita
50 g
kylmäsavustettua pekonia tai kinkkua
2 rkl
silputtua salottisipulia
1 rkl
raastettua, tuoretta inkivääriä
4 kpl
silputtua valkosipulin kynttä
1 kpl
hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori
1 rkl
silputtua tuoretta punaista chiliä
2 1/2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 rkl
tuoretta timjamia
2 dl
kermaa
ripaus sahramia
kourallinen pieniä, halkaistuja kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tarkista, että simpukat ovat eläviä kopauttamalla mahdollisesti auenneet pöytää vasten. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu. Huuhdo simpukat kylmällä vedellä.

2

Leikkaa kylmäsavuliha pienenpieniksi kuutioiksi ja kuullota laakeassa kasarissa niin että rasvaa sulaa. Lisää sipuli, inkivääri, sitruunankuori, valkosipuli ja chili. Kuullota hetken ajan, jotta maut irtoavat.

3

Lisää viini ja sahrami. Kun neste kiehuu voimakkaasti, lisää simpukat. Keitä simpukoita kannen alla n. 5 min. Ravistele kasaria, jotta myös päällimmäisinä olevat simpukat kypsyvät.

4

Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne reikäkauhalla kuumiin kulhoihin. Ne, jotka eivät ole auenneet, heitetään pois.

5

Lisää liemeen tomaatit, timjami ja kerma. Kiehauta seosta reippaasti muutama minuutti, ja kaada seos simpukoiden päälle. Tarjoile tuoreen maalaisleivän ja raikkaan, viileän viinin kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.