Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.
Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.
Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.
Vinkki: Voit pakastaa kakun ja tarjota hellepäivän jäätelökakkuna!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
268
1123
16,0 g
10,2 g
26,8 g
7,0 g
1,2 g
4,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (200 g) vaniljarahkaa,
1 dl Sitruunatahnaa,
Sitruunan kuori,
0,5 dl Lakritsikastiketta,
1 dl Lakritsia paloina.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli