Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-lakritsikakku

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tosi helppo lakukakku valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia. Kermasta ja rahkasta sekoitettava, sitruunainen täyte levitetään voileipäkeksikerroksen päälle ja koristellaan lakuilla.

Ainekset

24 kpl
Voileipäkeksiä
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
1 dl
Sitruunatahnaa
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Sitruunan kuori
1/2 dl
Lakritsikastiketta
1 dl
Lakritsia paloina

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
1 dl
Sitruunatahnaa
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Sitruunan kuori
2

Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.

24 kpl
Voileipäkeksiä
3

Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.

1 dl
Lakritsia paloina
1/2 dl
Lakritsikastiketta

Vinkki: Voit pakastaa kakun ja tarjota hellepäivän jäätelökakkuna!

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

268

1123

16,0 g

10,2 g

26,8 g

7,0 g

1,2 g

4,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (200 g) vaniljarahkaa,

1 dl Sitruunatahnaa,

Sitruunan kuori,

0,5 dl Lakritsikastiketta,

1 dl Lakritsia paloina.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli