Sitruuna-lakritsikakku
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sitruuna-lakritsikakku on helppo ja valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia. Sitruunainen täyte kostuttaa voileipäkeksikerrokset ja kakku koristellaan lakuilla.
| 24 kpl | voileipäkeksiä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | vaniljarahkaa |
| 1 dl | sitruunatahnaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 dl | lakritsikastiketta |
| 1 dl | lakritsia |
- 1.
Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta pestyn sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.
- 2.
Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.
- 3.
Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.
Sitruuna-lakritsikakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Sitruuna-lakritsikakku on helppo ja valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia. Sitruunainen täyte kostuttaa voileipäkeksikerrokset ja kakku koristellaan lakuilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 24 kpl | voileipäkeksiä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | vaniljarahkaa |
| 1 dl | sitruunatahnaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 dl | lakritsikastiketta |
| 1 dl | lakritsia |
Valmistus
- 1
Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta pestyn sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 200 g vaniljarahkaa 1 dl sitruunatahnaa 2 rkl sokeria 1 kpl sitruuna - 2
Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.
Määrä Ainesosa 24 kpl voileipäkeksiä - 3
Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.
Määrä Ainesosa 1/2 dl lakritsikastiketta 1 dl lakritsia
Voit pakastaa kakun ja tarjota hellepäivän jäätelökakkuna!
Ravintosisältö
323
Energiaa kcal
1353
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
323
Energiaa kcal
1353
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Sitruunatahnaa, 0.5 dl Lakritsikastiketta, 1 dl Lakritsia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























