Sitruuna-lakritsikakku

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Sitruuna-lakritsikakku on helppo ja valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia. Sitruunainen täyte kostuttaa voileipäkeksikerrokset ja kakku koristellaan lakuilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
24 kplvoileipäkeksiä
2 dlkuohukermaa
200 gvaniljarahkaa
1 dlsitruunatahnaa
2 rklsokeria
1 kplsitruuna
1/2 dllakritsikastiketta
1 dllakritsia

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta pestyn sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    200 gvaniljarahkaa
    1 dlsitruunatahnaa
    2 rklsokeria
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.

    MääräAinesosa
    24 kplvoileipäkeksiä
  3. 3

    Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.

    MääräAinesosa
    1/2 dllakritsikastiketta
    1 dllakritsia

Voit pakastaa kakun ja tarjota hellepäivän jäätelökakkuna!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Sitruunatahnaa, 0.5 dl Lakritsikastiketta, 1 dl Lakritsia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä