Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva


Nappaa talteen!
Soijaglaseerattu possu on herkullinen tarjottava pikkujoulujen noutopöytään. Sitä kannattaa hyödyntää myös välipäivinä: joulukinkusta ylijääneet viipaleet toimivat erinomaisesti tässä reseptissä. Tarjoile soijaglaseerattu possu raikkaan minttusalaatin kera.
| 600 g | ylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| Soija-glaseerauskastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 1 dl | light soijaa |
| 1 dl | lihalientä |
| 1/2 dl | sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa |
| valkosipulinkynsi raastettuna | |
| 1 cm | pala tuoretta inkivääriä raastettuna |
| tähtianus | |
| kanelitanko | |
| Minttusalaatti | |
| ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä | |
| puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä | |
| puolikas kurkku tikuiksi leikattuna | |
| puolikas fenkoli ohuina suikaleina | |
| salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina | |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä suikaleina |
| puolikas punainen chili ohuina renkaina | |
| Salaatinkastike | |
| 3 rkl | kalakastiketta |
| 3 rkl | limenmehua |
| 1 tl | soijaa |
Yhdistä soijaglaseerausliemen ainekset ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi.
Yhdistä minttusalaatin aineet kulhossa.
Yhdistä salaatinkastikkeen aineet ja sekoita. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovaisesti.
Pyöritä possuviipaleet vehnäjauhoissa ja paahda öljyssä ruskeaksi molemmin puolin.
Lado lihat lautaselle ja valele runsaasti soijakastikkeella. Tarjoile possun seurana minttusalaattia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Soijaglaseerattu possu on herkullinen tarjottava pikkujoulujen noutopöytään. Sitä kannattaa hyödyntää myös välipäivinä: joulukinkusta ylijääneet viipaleet toimivat erinomaisesti tässä reseptissä. Tarjoile soijaglaseerattu possu raikkaan minttusalaatin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | ylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Soija-glaseerauskastike | |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 1 dl | light soijaa |
| 1 dl | lihalientä |
| 1/2 dl | sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa |
| valkosipulinkynsi raastettuna | |
| 1 cm | pala tuoretta inkivääriä raastettuna |
| tähtianus | |
| kanelitanko | |
Minttusalaatti | |
| ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä | |
| puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä | |
| puolikas kurkku tikuiksi leikattuna | |
| puolikas fenkoli ohuina suikaleina | |
| salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina | |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä suikaleina |
| puolikas punainen chili ohuina renkaina | |
Salaatinkastike | |
| 3 rkl | kalakastiketta |
| 3 rkl | limenmehua |
| 1 tl | soijaa |
Yhdistä soijaglaseerausliemen ainekset ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | lihalientä |
| valkosipulinkynsi raastettuna | |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa |
| tähtianus | |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 1 cm | pala tuoretta inkivääriä raastettuna |
| kanelitanko | |
| 1 dl | light soijaa |
Yhdistä minttusalaatin aineet kulhossa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä suikaleina |
| puolikas kurkku tikuiksi leikattuna | |
| puolikas punainen chili ohuina renkaina | |
| salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina | |
| ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä | |
| puolikas fenkoli ohuina suikaleina | |
| puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä |
Yhdistä salaatinkastikkeen aineet ja sekoita. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovaisesti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | soijaa |
| 3 rkl | limenmehua |
| 3 rkl | kalakastiketta |
Pyöritä possuviipaleet vehnäjauhoissa ja paahda öljyssä ruskeaksi molemmin puolin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | ylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Lado lihat lautaselle ja valele runsaasti soijakastikkeella. Tarjoile possun seurana minttusalaattia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
500
Energiaa kcal
2092
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
500
Energiaa kcal
2092
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl fariinisokeria, 0.5 dl sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa, valkosipulinkynsi raastettuna, 1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna, Tähtianus, Kanelitanko, Ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä, Puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä, Puolikas kurkku tikuiksi leikattuna, Puolikas fenkoli ohuina suikaleina, salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina, 2 cm pala tuoretta inkivääriä suikaleina, Puolikas punainen chili ohuina renkaina, 3 rkl kalakastiketta, 3 rkl limenmehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli