Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Soijaglaseerattu possu ja minttusalaattia

Soijaglaseerattu possu ja minttusalaattia

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Soijaglaseerattu possu on herkullinen tarjottava pikkujoulujen noutopöytään. Sitä kannattaa hyödyntää myös välipäivinä: joulukinkusta ylijääneet viipaleet toimivat erinomaisesti tässä reseptissä. Tarjoile soijaglaseerattu possu raikkaan minttusalaatin kera.

Ainekset

600 g
ylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina
3 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
rypsiöljyä

soija-glaseerauskastike

1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
hunajaa
1 dl
light soijaa
1 dl
lihalientä
1/2 dl
sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa
valkosipulinkynsi raastettuna
1 cm
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
Tähtianus
Kanelitanko

minttusalaatti

Ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä
Puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä
Puolikas kurkku tikuiksi leikattuna
Puolikas fenkoli ohuina suikaleina
salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina
2 cm
pala tuoretta inkivääriä suikaleina
Puolikas punainen chili ohuina renkaina

salaatinkastike

3 rkl
kalakastiketta
3 rkl
limenmehua
1 tl
soijaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Yhdistä soijaglaseerausliemen ainekset ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi.

1 dl
lihalientä
valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa
Tähtianus
1/2 dl
hunajaa
1 cm
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
Kanelitanko
1 dl
light soijaa
2

Yhdistä minttusalaatin aineet kulhossa.

2 cm
pala tuoretta inkivääriä suikaleina
Puolikas kurkku tikuiksi leikattuna
Puolikas punainen chili ohuina renkaina
salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina
Ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä
Puolikas fenkoli ohuina suikaleina
Puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä
3

Yhdistä salaatinkastikkeen aineet ja sekoita. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovaisesti.

1 tl
soijaa
3 rkl
limenmehua
3 rkl
kalakastiketta
4

Pyöritä possuviipaleet vehnäjauhoissa ja paahda öljyssä ruskeaksi molemmin puolin.

600 g
ylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina
3 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
rypsiöljyä
5

Lado lihat lautaselle ja valele runsaasti soijakastikkeella. Tarjoile possun seurana minttusalaattia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

500

2092

33,3 g

9,3 g

22,0 g

15,3 g

0,3 g

29,3 g

5,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl fariinisokeria,

0,5 dl sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa,

valkosipulinkynsi raastettuna,

1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna,

Tähtianus,

Kanelitanko,

Ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä,

Puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä,

Puolikas kurkku tikuiksi leikattuna,

Puolikas fenkoli ohuina suikaleina,

salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina,

2 cm pala tuoretta inkivääriä suikaleina,

Puolikas punainen chili ohuina renkaina,

3 rkl kalakastiketta,

3 rkl limenmehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli