Soijaglaseerattu possu ja minttusalaattia
Soijaglaseerattu possu ja minttusalaattia
Yhteistyössä

Soijaglaseerattu possu ja minttusalaattia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Soijaglaseerattu possu on herkullinen tarjottava pikkujoulujen noutopöytään. Sitä kannattaa hyödyntää myös välipäivinä: joulukinkusta ylijääneet viipaleet toimivat erinomaisesti tässä reseptissä. Tarjoile soijaglaseerattu possu raikkaan minttusalaatin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina
3 rklvehnäjauhoja
3 rklrypsiöljyä

Soija-glaseerauskastike

1/2 dlfariinisokeria
1/2 dlhunajaa
1 dllight soijaa
1 dllihalientä
1/2 dlsherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa
valkosipulinkynsi raastettuna
1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
tähtianus
kanelitanko

Minttusalaatti

ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä
puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä
puolikas kurkku tikuiksi leikattuna
puolikas fenkoli ohuina suikaleina
salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina
2 cmpala tuoretta inkivääriä suikaleina
puolikas punainen chili ohuina renkaina

Salaatinkastike

3 rklkalakastiketta
3 rkllimenmehua
1 tlsoijaa

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä soijaglaseerausliemen ainekset ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi.

    MääräAinesosa
    1 dllihalientä
    valkosipulinkynsi raastettuna
    1/2 dlfariinisokeria
    1/2 dlsherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa
    tähtianus
    1/2 dlhunajaa
    1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
    kanelitanko
    1 dllight soijaa
  2. 2

    Yhdistä minttusalaatin aineet kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 cmpala tuoretta inkivääriä suikaleina
    puolikas kurkku tikuiksi leikattuna
    puolikas punainen chili ohuina renkaina
    salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina
    ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä
    puolikas fenkoli ohuina suikaleina
    puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä
  3. 3

    Yhdistä salaatinkastikkeen aineet ja sekoita. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovaisesti.

    MääräAinesosa
    1 tlsoijaa
    3 rkllimenmehua
    3 rklkalakastiketta
  4. 4

    Pyöritä possuviipaleet vehnäjauhoissa ja paahda öljyssä ruskeaksi molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    600 gylikypsää kassleria tai kypsää joulukinkkua 2 cm viipaleina
    3 rklvehnäjauhoja
    3 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Lado lihat lautaselle ja valele runsaasti soijakastikkeella. Tarjoile possun seurana minttusalaattia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl fariinisokeria, 0.5 dl sherryviinietikkaa tai riisiviinietikkaa, valkosipulinkynsi raastettuna, 1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna, Tähtianus, Kanelitanko, Ruukku tuoretta minttua lehdet nypittynä, Puolikas ruukku korianteria lehdet nypittynä, Puolikas kurkku tikuiksi leikattuna, Puolikas fenkoli ohuina suikaleina, salottisipuli tai punasipuli ohuina suikaleina, 2 cm pala tuoretta inkivääriä suikaleina, Puolikas punainen chili ohuina renkaina, 3 rkl kalakastiketta, 3 rkl limenmehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä