Suklaa-taatelimarenkikakku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kplappelsiini
100 gkuivattuja pehmeitä taateleita
6 kplvalkuaista
suolaa
3 dlsokeria
100 ghasselpähkinöitä
200 gtummaa suklaata

Koristeluun:

3 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
tummaa suklaata

Valmistus

  1. 1

    Purista appelsiinin mehu ja raasta kuori. Hienonna taatelit. Liota taateleita appelsiinimehussa 10 minuuttia. Valuta, säästä 1 rkl mehua. Rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota valkuaiset ja suola. Lisää sokeri vähitellen, kunnes vaahto on kovaa. Lisää appelsiinimehu. Sekoita rouheet varovasti vaahtoon. Lisää taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa alatasolla  noin 1 h 15min, kunnes pinta on rapea, mutta sisus hieman kostea. Anna jäähtyä. Älä säikähdä, mikäli kakun pinta laskee tai halkeilee, se kuuluu kakun luonteeseen. Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma ja sokeri. Rouhi suklaa tai veistä siitä kuorimaveitsellä kiehkuroita. Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä