Suklaa-taatelimarenkikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaa-taatelimarenkikakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Appelsiini
100 g
Kuivattuja pehmeitä taateleita
6 kpl
Valkuaista
Suolaa
3 dl
Sokeria
100 g
Hasselpähkinöitä
200 g
Tummaa suklaata

koristeluun:

3 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Sokeria
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Purista appelsiinin mehu ja raasta kuori. Hienonna taatelit. Liota taateleita appelsiinimehussa 10 minuuttia. Valuta, säästä 1 rkl mehua. Rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota valkuaiset ja suola. Lisää sokeri vähitellen, kunnes vaahto on kovaa. Lisää appelsiinimehu. Sekoita rouheet varovasti vaahtoon. Lisää taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa alatasolla  noin 1 h 15min, kunnes pinta on rapea, mutta sisus hieman kostea. Anna jäähtyä. Älä säikähdä, mikäli kakun pinta laskee tai halkeilee, se kuuluu kakun luonteeseen. Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma ja sokeri. Rouhi suklaa tai veistä siitä kuorimaveitsellä kiehkuroita. Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaalla.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.