Suklaakakku - Yhteishyvä

Suklaakakku

???
Annokset
10
Suklaakakun maun täydentää hasselpähkinärouhe. Kakun kanssa maistuvat kermavaahto ja mansikat.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Tummaa suklaata
75 g
Margariinia
2 kpl
Munaa
2 1/2 dl
Fariinisokeria
80 g
Hasselpähkinärouhetta
2 dl
Vehnäjauhoja

KUORRUTUS

1 kpl
(150 g) minut block -suklaata

LISÄKSI

Kermavaahtoa
Mansikoita

Näin teet

1

Sulata suklaa ja margariini esim. mikroaaltouunissa. Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Lisää pähkinärouhe ja jauhot. Sekoita. Lisää rasva-suklaaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohja- tai piirasvuokaan. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Leikkaa annospaloiksi. Irrota kakku vuoasta. Sulata kuorrutussuklaa mikroaaltouunissa pussin ohjeen mukaan. Leikkaa pussin kärki auki ja pursota suklaata kakun päälle. Tarjoa kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa