Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaamousse

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Suussasulavan suklaavaahdon aito maku tulee tummasta suklaasta. Mausta kuohkea mousse konjakilla, kun haluat tarjota aikuiseen makuun sopivan suklaajälkkärin.

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
50 g
voita tai margariinia
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
konjakkia halutessasi
3 dl
kuohukermaa

Lisäksi

25 g
(1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.

200 g
tummaa suklaata
50 g
voita tai margariinia
2

Erottele kananmunien valkuaiset tyhjään kulhoon, ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten suklaa-voisulaan. Mausta seos lopuksi halutessasi konjakilla.

2 kpl
kananmunaa
2 rkl
konjakkia halutessasi
3

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää noin ¾ kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Säästä loppu neljännes kermavaahdosta koristeluun. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen.

3 dl
kuohukermaa
4

Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla sekä halutessasi suklaa- tai pähkinärouheella.

25 g
(1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.1.2008
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

456

1910

38,0 g

22,5 g

21,0 g

20,0 g

2,0 g

5,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli