Suklaamousse

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Suussasulavan suklaavaahdon aito maku tulee tummasta suklaasta. Mausta kuohkea mousse konjakilla, kun haluat tarjota aikuiseen makuun sopivan suklaajälkkärin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 gtummaa suklaata
50 gvoita tai margariinia
2 kplkananmunaa
2 rklkonjakkia halutessasi
3 dlkuohukermaa

Lisäksi

25 g(1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta

Valmistus

  1. 1

    Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    50 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Erottele kananmunien valkuaiset tyhjään kulhoon, ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten suklaa-voisulaan. Mausta seos lopuksi halutessasi konjakilla.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 rklkonjakkia halutessasi
  3. 3

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää noin ¾ kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Säästä loppu neljännes kermavaahdosta koristeluun. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
  4. 4

    Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla sekä halutessasi suklaa- tai pähkinärouheella.

    MääräAinesosa
    25 g(1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä