Suklaamousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaamousse

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Suklaamousse on maukas jälkiruoka, jonka voi maustaa konjakilla.

Ainekset

200 g
Taloussuklaata
50 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Keltuaista
2 rkl
Konjakkia halutessasi
2 kpl
Valkuaista
3 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Nosta kattila pois liedeltä.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos halutessasi konjakilla ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi.

4. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.