Suklaamousse
30 min

Nappaa talteen!
Suussasulavan suklaavaahdon aito maku tulee tummasta suklaasta. Mausta kuohkea mousse konjakilla, kun haluat tarjota aikuiseen makuun sopivan suklaajälkkärin.
| 200 g | tummaa suklaata |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
| 3 dl | kuohukermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 25 g | (1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta |
- 1.
Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
- 2.
Erottele kananmunien valkuaiset tyhjään kulhoon, ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten suklaa-voisulaan. Mausta seos lopuksi halutessasi konjakilla.
- 3.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää noin ¾ kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Säästä loppu neljännes kermavaahdosta koristeluun. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen.
- 4.
Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla sekä halutessasi suklaa- tai pähkinärouheella.
Suklaamousse
Suussasulavan suklaavaahdon aito maku tulee tummasta suklaasta. Mausta kuohkea mousse konjakilla, kun haluat tarjota aikuiseen makuun sopivan suklaajälkkärin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tummaa suklaata |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
| 3 dl | kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 25 g | (1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta |
Valmistus
- 1
Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 50 g voita tai margariinia - 2
Erottele kananmunien valkuaiset tyhjään kulhoon, ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten suklaa-voisulaan. Mausta seos lopuksi halutessasi konjakilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 rkl konjakkia halutessasi - 3
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää noin ¾ kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Säästä loppu neljännes kermavaahdosta koristeluun. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen.
Määrä Ainesosa 3 dl kuohukermaa - 4
Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla sekä halutessasi suklaa- tai pähkinärouheella.
Määrä Ainesosa 25 g (1/2 dl) suklaa- tai pähkinärouhetta
Ravintosisältö
456
Energiaa kcal
1910
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
456
Energiaa kcal
1910
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























