Suolaiset kauramuffinit
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vastapaistetut kauramuffinit maistuvat sellaisenaan teen kanssa. Juhlava versio syntyy, kun lisäät halkaistujen muffinien väliin tuorejuustoa, salaattia ja ilmakuivattua kinkkua.
| 100 g | palsternakkaa |
| 12 kpl | vihreää oliivia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | kauraleseitä |
| 2 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 150 g | emmentaljuustoraastetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | kermaviiliä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| kaurahiutaleita | |
| oliiviviipaleita | |
| Lisäksi halutessa | |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 50 g | salaattia |
| 80 g | ilmakuivattua kinkkua |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Hienonna oliivit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kasvisraaste, oliivit, juustoraaste, kananmunat, öljy ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Vuoraa muffinipellin kolot paperimuoteilla. Lusikoi taikina muotteihin. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja oliiviviipaleita. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- 4.
Herkuttele sellaisenaan tai halkaise ja täytä tuorejuustolla, salaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla.
Suolaiset kauramuffinit
Vastapaistetut kauramuffinit maistuvat sellaisenaan teen kanssa. Juhlava versio syntyy, kun lisäät halkaistujen muffinien väliin tuorejuustoa, salaattia ja ilmakuivattua kinkkua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | palsternakkaa |
| 12 kpl | vihreää oliivia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | kauraleseitä |
| 2 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 150 g | emmentaljuustoraastetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | kermaviiliä |
Pinnalle | |
| kaurahiutaleita | |
| oliiviviipaleita | |
Lisäksi halutessa | |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 50 g | salaattia |
| 80 g | ilmakuivattua kinkkua |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Hienonna oliivit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kasvisraaste, oliivit, juustoraaste, kananmunat, öljy ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g palsternakkaa 12 kpl vihreää oliivia 3 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kauraleseitä 2 1/2 tl leivinjauhetta 1 tl suolaa 2 dl kaurahiutaleita 2 tl kuivattua timjamia 150 g emmentaljuustoraastetta 3 kpl kananmunaa 1 dl rypsiöljyä 2 dl kermaviiliä - 3
Vuoraa muffinipellin kolot paperimuoteilla. Lusikoi taikina muotteihin. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja oliiviviipaleita. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa kaurahiutaleita oliiviviipaleita - 4
Herkuttele sellaisenaan tai halkaise ja täytä tuorejuustolla, salaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla.
Määrä Ainesosa 200 g tuorejuustoa 50 g salaattia 80 g ilmakuivattua kinkkua
Tarjoa muffinit mielellään leivontapäivänä. Voit myös pakastaa muffinit ja lämmittää ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
373
Energiaa kcal
1559
Energiaa kj
27,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,2 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
373
Energiaa kcal
1559
Energiaa kj
27,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,2 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kaurahiutaleita, Oliiviviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























