Suolaiset kauramuffinit

Arvostele resepti
13 Kappaletta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Vastapaistetut kauramuffinit maistuvat sellaisenaan teen kanssa. Juhlava versio syntyy, kun lisäät halkaistujen muffinien väliin tuorejuustoa, salaattia ja ilmakuivattua kinkkua.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gpalsternakkaa
12 kplvihreää oliivia
3 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
1/2 dlkauraleseitä
2 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
2 tlkuivattua timjamia
150 gemmentaljuustoraastetta
3 kplkananmunaa
1 dlrypsiöljyä
2 dlkermaviiliä

Pinnalle

kaurahiutaleita
oliiviviipaleita

Lisäksi halutessa

200 gtuorejuustoa
50 gsalaattia
80 gilmakuivattua kinkkua

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Hienonna oliivit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kasvisraaste, oliivit, juustoraaste, kananmunat, öljy ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gpalsternakkaa
    12 kplvihreää oliivia
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkauraleseitä
    2 1/2 tlleivinjauhetta
    1 tlsuolaa
    2 dlkaurahiutaleita
    2 tlkuivattua timjamia
    150 gemmentaljuustoraastetta
    3 kplkananmunaa
    1 dlrypsiöljyä
    2 dlkermaviiliä
  3. 3

    Vuoraa muffinipellin kolot paperimuoteilla. Lusikoi taikina muotteihin. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja oliiviviipaleita. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    kaurahiutaleita
    oliiviviipaleita
  4. 4

    Herkuttele sellaisenaan tai halkaise ja täytä tuorejuustolla, salaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla.

    MääräAinesosa
    200 gtuorejuustoa
    50 gsalaattia
    80 gilmakuivattua kinkkua

Tarjoa muffinit mielellään leivontapäivänä. Voit myös pakastaa muffinit ja lämmittää ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kaurahiutaleita, Oliiviviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä