Säädä uuni 200 asteeseen.
Raasta palsternakka tai porkkanat hienoksi raasteeksi. Silppua oliivit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kasvisraaste, oliivit, juustoraaste, kananmunat, rasva ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa muffinipellin kolot paperimuoteilla. Lusikoi taikina muotteihin. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja oliiviviipaleita. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Herkuttele sellaisenaan tai halkaise ja täytä tuorejuustolla, salaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla.
Vinkki: Tarjoa muffinit mielellään leivontapäivänä. Voit myös pakastaa muffinit ja lämmitää ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
337
1411
24,6 g
6,4 g
17,4 g
1,2 g
3,9 g
10,0 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 tl Leivinjauhetta,
1 tl Suolaa,
2 tl Kuivattua rosmariinia tai timjamia,
Kaurahiutaleita,
Oliiviviipaleita,
Tuorejuustoa,
Salaattia,
Ilmakuivattua kinkkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli