Suolakinuskitryffelit
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehdyt tryffelit ovat koukuttavan ihania. Pieni ripaus sormisuolaa tekee täyteläisestä kinuskisuklaasta vastustamattoman. Tee helpot suklaamakeiset itselle tai lahjaksi!
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | maitosuklaata |
| 1 dl | (½ prk) kinuskikastiketta |
| 1/4 tl | sormisuolaa |
| Kuorrutukseen | |
|---|---|
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| ripaus sormisuolaa | |
- 1.
Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Kuumenna kinuski kiehumispisteeseen.
- 2.
Kaada kuuma kinuski suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Hienonna suola sormien välissä ja sekoita massaan.
- 3.
Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.
- 4.
Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Pyörittele tryffelit lopuksi kaakaojauheessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne. Laita tryffelit tarjoilulautaselle ja viimeiste ripauksella sormisuolaa.
Suolakinuskitryffelit
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Itse tehdyt tryffelit ovat koukuttavan ihania. Pieni ripaus sormisuolaa tekee täyteläisestä kinuskisuklaasta vastustamattoman. Tee helpot suklaamakeiset itselle tai lahjaksi!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | maitosuklaata |
| 1 dl | (½ prk) kinuskikastiketta |
| 1/4 tl | sormisuolaa |
Kuorrutukseen | |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| ripaus sormisuolaa | |
Valmistus
- 1
Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Kuumenna kinuski kiehumispisteeseen.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 100 g maitosuklaata 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta - 2
Kaada kuuma kinuski suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Hienonna suola sormien välissä ja sekoita massaan.
Määrä Ainesosa 1/4 tl sormisuolaa - 3
Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.
- 4
Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Pyörittele tryffelit lopuksi kaakaojauheessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne. Laita tryffelit tarjoilulautaselle ja viimeiste ripauksella sormisuolaa.
Määrä Ainesosa 2 rkl kaakaojauhetta ripaus sormisuolaa
Vinkki: Valmiit tryffelit säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.
Ravintosisältö
55
Energiaa kcal
231
Energiaa kj
3,4 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,2 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
55
Energiaa kcal
231
Energiaa kj
3,4 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,2 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta, ripaus sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























