Suolakinuskitryffelit

arvosana5/5

(3)arviota
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Itse tehdyt tryffelit ovat koukuttavan ihania. Pieni ripaus sormisuolaa tekee täyteläisestä kinuskisuklaasta vastustamattoman. Tee helpot suklaamakeiset itselle tai lahjaksi!

Ainekset

MääräAinesosa
100 gtummaa suklaata
100 gmaitosuklaata
1 dl(½ prk) kinuskikastiketta
1/4 tlsormisuolaa

Kuorrutukseen

2 rklkaakaojauhetta
ripaus sormisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Kuumenna kinuski kiehumispisteeseen.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    100 gmaitosuklaata
    1 dl(½ prk) kinuskikastiketta
  2. 2

    Kaada kuuma kinuski suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Hienonna suola sormien välissä ja sekoita massaan.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsormisuolaa
  3. 3

    Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.

  4. 4

    Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Pyörittele tryffelit lopuksi kaakaojauheessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne. Laita tryffelit tarjoilulautaselle ja viimeiste ripauksella sormisuolaa.

    MääräAinesosa
    2 rklkaakaojauhetta
    ripaus sormisuolaa

Vinkki: Valmiit tryffelit säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta, ripaus sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.10.2025
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä