Syrnikit eli rahkaräiskäleet | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Syrnikit eli rahkaräiskäleet
Play

Syrnikit eli rahkaräiskäleet

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Syrnikit eli rahkaletut ovat helppo ja edullinen herkku. Näiden lettujen valmistukseen tarvitset vain muutaman aineksen ja ne saattavat jo löytyä jääkaapistasi.

Ainekset

250 g
(1 purkki) maitorahkaa
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Vehnäjauhoja

paistamiseen

Voita tai margariinia

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Notkista kulhossa rahka ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää sokerit ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

250 g
(1 purkki) maitorahkaa
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
2

Paista letut rasvassa ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile marjojen tai hillon kanssa.

Voita tai margariinia
Tomusokeria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
Muokattu: 30.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

568

135

2,8 g

0,7 g

17,7 g

9,8 g

0,3 g

9,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita tai margariinia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli