Tähtitortut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tähtitorttu -ohje

Tähtitortut

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Perinteiset joulutortut eli tähtitortut on helppo valmistaa torttutaikinalevyistä. Täytä joulutortut paistonkestävällä marmeladilla tai hillolla.

Ainekset

1 kpl
(400 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
Paistonkestävää marmeladia (kuten luumu)

voiteluun:

Kananmuna

koristeluun:

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä leivinpaperin päälle levitettynä noin 20 minuuttia.

1 kpl
(400 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
2

Jaa taikina neliöiksi taikinapyörällä tai veitsellä ja tee viillot neliöiden kulmiin. Lusikoi torttupohjien keskelle paistonkestävää marmeladia tai hilloa. Taita sakarat marmeladin päälle ja paina liitoskohta tiukasti kiinni kylmän veden avulla.

Paistonkestävää marmeladia (kuten luumu)
Tähtitorttumuotti tai taikinapyörä
3

Nosta torttupohjat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele tortut kananmunalla. Vältä voitelemasta reunoja, jotta tortut kohoavat paremmin. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Kananmuna
4

Siivilöi tomusokeria torttujen pinnalle.

Tomusokeria
Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.