Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tähtitortut

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Täytä joulutortut perinteiseen tapaan luumumarmeladilla tai kokeile omena- tai vadelmamarmeladilla täytettyjä tähtitorttuja. Lehtevän rapeat tortut paistat helposti valmiista torttutaikinalevyistä, joita ei tarvitse edes kaulia.

Ainekset

500 g
(1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste)
300 g
(1 prk) paistonkestävää luumumarmeladia

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperille ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

500 g
(1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste)
2

Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee viillot neliöiden kulmiin. Lusikoi keskelle luumumarmeladia ja taita sakarat marmeladin päälle. Sipaise liitoskohtaan kylmää vettä, niin sakarat pysyvät paremmin kiinni.

300 g
(1 prk) paistonkestävää luumumarmeladia
3

Siirrä tortut leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele pinta kevyesti kananmunalla. Älä voitele taikinalevyn reunaa, niin tortut kohoavat paremmin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna
4

Siivilöi tomusokeri jäähtyneille tortuille.

1 rkl
tomusokeria

Vinkki: Saat torttuihin vaihtelua erilaisilla paistonkestävillä marmeladeilla. Kokeile esimerkiksi vadelma- ja aprikoosimarmeladien yhdistelmää.

Miltä maistui?
Resepti:
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.10.2007
|
Muokattu: 19.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.