Tähtitortut

Arvostele resepti
10 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Täytä joulutortut perinteiseen tapaan luumumarmeladilla tai kokeile omena- tai vadelmamarmeladilla täytettyjä tähtitorttuja. Lehtevän rapeat tortut paistat helposti valmiista torttutaikinalevyistä, joita ei tarvitse edes kaulia.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste)
300 g(1 prk) paistonkestävää luumumarmeladia

Lisäksi

1 kplkananmuna
1 rkltomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä taikinalevyt leivinpaperille ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste)
  2. 2

    Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee viillot neliöiden kulmiin. Lusikoi keskelle luumumarmeladia ja taita sakarat marmeladin päälle. Sipaise liitoskohtaan kylmää vettä, niin sakarat pysyvät paremmin kiinni.

    MääräAinesosa
    300 g(1 prk) paistonkestävää luumumarmeladia
  3. 3

    Siirrä tortut leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele pinta kevyesti kananmunalla. Älä voitele taikinalevyn reunaa, niin tortut kohoavat paremmin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Siivilöi tomusokeri jäähtyneille tortuille.

    MääräAinesosa
    1 rkltomusokeria

Vinkki: Saat torttuihin vaihtelua erilaisilla paistonkestävillä marmeladeilla. Kokeile esimerkiksi vadelma- ja aprikoosimarmeladien yhdistelmää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä