Tähtitortut - Yhteishyvä

Tähtitortut

???
Kappaleita
8
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
Paistonkestävää marmeladia (kuten luumu)

VOITELUUN:

Kananmuna

KORISTELUUN:

Tomusokeria

APUVÄLINEIKSI:

Tähtitorttumuotti tai taikinapyörä

Näin teet

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä leivinpaperin päälle levitettynä noin 20 minuuttia.

Paina taikinasta neliöitä tähtitorttumuotilla tai jaa taikina neliöiksi taikinapyörällä ja tee viillot neliöiden kulmiin. Lusikoi torttupohjien keskelle paistonkestävää marmeladia tai hilloa. Taita sakarat marmeladin päälle ja paina liitoskohta tiukasti kiinni kylmän veden avulla. Nosta torttupohjat leivinpaperin päälle uunipellille Voitele tortut kananmunalla. Vältä voitelemasta reunoja, jotta tortut kohoavat paremmin. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Siivilöi tomusokeria torttujen pinnalle.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa