Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tattaripuuro

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tattaripuuro hautuu hiljalleen uunissa herkulliseksi aamu- tai välipalaksi. Tarjoa marjojen ja maidon kera.

Ainekset

1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
3 - 4 dl
Kokonaisia tattarisuurimoita
1 - 2 rkl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele suurimot kylmällä vedellä ja mittaa paksuun uunivuokaan tai rautapataan. Lisää kiehuva vesi ja suola. Sekoita. Kypsennä puuroa kannen alla hauduttaen uunissa 200 asteessa tunnin ajan. Lisää kypsymisen loppupuolella voi ja hiukan vettä, jos tarpeen. Tarjoa puuro maidon kanssa.

1 - 2 rkl
voita
3 - 4 dl
Kokonaisia tattarisuurimoita
1 tl
Suolaa
1 l
Vettä
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.2.2005
|
Muokattu: 5.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

293

1226

7,3 g

4,0 g

45,3 g

0,3 g

4,3 g

9,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli