Tattaripuuro

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Tattaripuuro hautuu hiljalleen uunissa herkulliseksi aamu- tai välipalaksi. Tarjoa marjojen ja maidon kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
1 tlsuolaa
4 dlkokonaisia tattarisuurimoita
1 - 2 rklvoita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele suurimot kylmällä vedellä ja mittaa paksuun uunivuokaan tai rautapataan. Lisää kiehuva vesi ja suola. Sekoita. Kypsennä puuroa kannen alla hauduttaen uunissa 200 asteessa tunnin ajan. Lisää kypsymisen loppupuolella voi ja hiukan vettä, jos tarpeen. Tarjoa puuro maidon kanssa.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklvoita
    4 dlkokonaisia tattarisuurimoita
    1 tlsuolaa
    1 lvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä