Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Thaimaustettu kirjolohikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 rkl
öljyä paistamiseen
4 tl
red curry pastea
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
bataatti
1 dl
edamamepapuja (pakaste)
4 kpl
kuivattua kaffirlimenlehteä
1 1/2 l
vettä
2 rkl
kalakastiketta
1 kpl
sitruunaruohon varsi
1 tl
suolaa
400 ml
kookosmaitoa
1/2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
limen mehu
4 kpl
kevätsipulin vartta
1 kpl
ruukku korianteria
n. 600 g kirjolohifileetä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Suikaloi ohuesti.

2

Kuori porkkanat ja bataatti. Leikkaa bataatit n. 1 x 1 cm palasiksi ja porkkanat hieman pienemmiksi.

3

Lämmitä öljy ja red curry paste kattilassa, lisää pilkotut kasvikset ja kuullota niitä hetki.

4

Riko sitruunaruohon varsi esim veitsen kädensijalla hakkaamalla.

5

Lisää vesi, suola, kaffirlimenlehdet, kalakastike, sitruunaruoho (kokonaisena), edamamepavut ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

6

Halkaise chili ja poista siemenet. Suikaloi chili ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Lisää limen mehu.

7

Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa kuutioksi. Lisää kalakuutiot keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna kalan kypsyä n. 5 minuuttia.

8

Tarjoile korianterisilpun kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.