Thaimaustettu kirjolohikeitto
Thaimaustettu kirjolohikeitto
Yhteistyössä

Thaimaustettu kirjolohikeitto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rklöljyä paistamiseen
4 tlred curry pastea
1 kplkesäkurpitsa
2 kplporkkanaa
1 kplbataatti
1 dledamamepapuja (pakaste)
4 kplkuivattua kaffirlimenlehteä
1 1/2 lvettä
2 rklkalakastiketta
1 kplsitruunaruohon varsi
1 tlsuolaa
400 mlkookosmaitoa
1/2 kplpunaista chiliä
1 kpllimen mehu
4 kplkevätsipulin vartta
1 kplruukku korianteria
n. 600 g kirjolohifileetä

Valmistus

  1. 1

    Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Suikaloi ohuesti.

  2. 2

    Kuori porkkanat ja bataatti. Leikkaa bataatit n. 1 x 1 cm palasiksi ja porkkanat hieman pienemmiksi.

  3. 3

    Lämmitä öljy ja red curry paste kattilassa, lisää pilkotut kasvikset ja kuullota niitä hetki.

  4. 4

    Riko sitruunaruohon varsi esim veitsen kädensijalla hakkaamalla.

  5. 5

    Lisää vesi, suola, kaffirlimenlehdet, kalakastike, sitruunaruoho (kokonaisena), edamamepavut ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

  6. 6

    Halkaise chili ja poista siemenet. Suikaloi chili ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Lisää limen mehu.

  7. 7

    Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa kuutioksi. Lisää kalakuutiot keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna kalan kypsyä n. 5 minuuttia.

  8. 8

    Tarjoile korianterisilpun kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä