Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Timjamilla maustettu broilerinpaistileike ja parsaa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
luutonta broilerin paistileikettä

Marinadi:

2 rkl
öljyä
1 rkl
timjamia, hienonnettuna
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
sitruunan mehua
1 tl
hunajaa

Vihreää parsaa ja pekonia:

1 kpl
nippu vihreää parsaa
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1/2 kpl
punasipulia
1 kpl
pkt pekonia
suolaa, pippuria hyppysellinen sokeria
tuoretta vaaleaa leipää
suolaa, pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyöräytä broilerit marinadissa.

2

Paista pannulla kypsiksi tai 200-astei­sessa uunissa n. 20 minuuttia.

3

Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan-tai perunankuorimaveitsellä. Jos tanko on ohut, sitä ei tarvitse kuoria.

4

Grillaa tai paista parsat pannulla n. 2–3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

5

Silppua punasipuli hienoksi.

6

Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sipuli, suola, sokeri ja pippuri.

7

Leikkaa pekoni pieneksi palaksi. Paista pannulla rapeaksi. Anna pekonin valuta talouspaperilla.

8

Aseta parsat laakealle lautaselle, valuta punasipulivinaigrette päälle ja rapea pekoni.

9

Tarjoile broilerin ja tuoreen leivän kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.