Timjamilla maustettu broilerinpaistileike ja parsaa
Timjamilla maustettu broilerinpaistileike ja parsaa
Yhteistyössä

Timjamilla maustettu broilerinpaistileike ja parsaa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gluutonta broilerin paistileikettä

Marinadi:

2 rklöljyä
1 rkltimjamia, hienonnettuna
1 rklraastettua sitruunankuorta
1 rklsitruunan mehua
1 tlhunajaa

Vihreää parsaa ja pekonia:

1 kplnippu vihreää parsaa
3 rkloliiviöljyä
2 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
1/2 kplpunasipulia
1 kplpkt pekonia
suolaa, pippuria hyppysellinen sokeria
tuoretta vaaleaa leipää
suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyöräytä broilerit marinadissa.

  2. 2

    Paista pannulla kypsiksi tai 200-astei­sessa uunissa n. 20 minuuttia.

  3. 3

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan-tai perunankuorimaveitsellä. Jos tanko on ohut, sitä ei tarvitse kuoria.

  4. 4

    Grillaa tai paista parsat pannulla n. 2–3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. 5

    Silppua punasipuli hienoksi.

  6. 6

    Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sipuli, suola, sokeri ja pippuri.

  7. 7

    Leikkaa pekoni pieneksi palaksi. Paista pannulla rapeaksi. Anna pekonin valuta talouspaperilla.

  8. 8

    Aseta parsat laakealle lautaselle, valuta punasipulivinaigrette päälle ja rapea pekoni.

  9. 9

    Tarjoile broilerin ja tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025