Kahvipöydän kestosuosikin, herkullisen toscakakun kuorrutteessa on rapeaa mantelia.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
75 gleivontamargariinia sulatettuna
1 1/2 dlmaitoa
2 1/4 dlsokeria'

Täytteeseen

125 gvoita
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 rklvehnäjauhoja
125 gmantelilastuja tai -suikaleita
1 1/2 rklmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele iso piirasvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.Vaahdota munat. Lisää sokeri. Sulata ja jäähdytä rasva.Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.Sekoita joukkoon rasva ja maito.Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 15 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.Sulata sillä välin paistokasarissa voi. Lisää sokeri ja keitä, kunnes seos saa hiukan väriä. Sekoita joukkoon jauhot, mantelilastut ja maito. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pintaan.Jatka kakun paistamista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes se on täysin kypsä ja pinnasta kauniin ruskea.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä