Tuplakypsennetyt uuniperunat
Tuplakypsennetyt uuniperunat
Yhteistyössä

Tuplakypsennetyt uuniperunat

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Amerikkalainen klassikko eli tuplakypsennetyt uuniperunat ovat Suomessa vielä melko vähälle huomiolle jäänyt perunalisuke. Nämä juustokuorrutetut herkut sopivat lisukkeiksi esimerkiksi barbeque-juhliin, mutta täyttävät toki mahan sellaisinaankin esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltuina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpluuniperunaa
öljyä
1 pkt pekonia
1 prk ranskankermaa
3 dljuustoraastetta
2 kplkevätsipulia
suolaa
pippuria

Valmistus

  1. 1

    Öljyä uuniperunat ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki, leikkaa pitkittäin halki ja koverra sisus tyhjäksi jättäen kuitenkin kuoreen hieman perunaa, jotta kuorikupit eivät taitu kasaan.

    MääräAinesosa
    4 kpluuniperunaa
    öljyä
  2. 2

    Sekoita kulhossa paistettu ja hienonnettu pekoni, perunoiden sisus, ranskankerma, noin 2 dl juustoraastetta ja hienonnettu kevätsipuli.

    MääräAinesosa
    1 pkt pekonia
    1 prk ranskankermaa
    3 dljuustoraastetta
    2 kplkevätsipulia
  3. 3

    Mausta täyte suolalla ja pippurilla ja lusikoi takaisin perunan kuoriin.

    MääräAinesosa
    suolaa
    pippuria
  4. 4

    Kuorruta vielä lopulla juustolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena lihalle tai kalalle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: öljyä, 1 pkt pekonia, 1 prk ranskankermaa, 3 dl juustoraastetta, 2 kpl kevätsipulia, suolaa, pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
12.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025