Tuplakypsennetyt uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Tuplakypsennetyt uuniperunat

Tuplakypsennetyt uuniperunat

Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Amerikkalainen klassikko eli tuplakypsennetyt uuniperunat ovat Suomessa vielä melko vähälle huomiolle jäänyt perunalisuke. Nämä juustokuorrutetut herkut sopivat lisukkeiksi esimerkiksi barbeque-juhliin, mutta täyttävät toki mahan sellaisinaankin esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltuina.

Ainekset

4 kpl
uuniperunaa
öljyä
1 pkt pekonia
1 prk ranskankermaa
3 dl
juustoraastetta
2 kpl
kevätsipulia
suolaa
pippuria

Näin teet

1

Öljyä uuniperunat ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki, leikkaa pitkittäin halki ja koverra sisus tyhjäksi jättäen kuitenkin kuoreen hieman perunaa, jotta kuorikupit eivät taitu kasaan.

4 kpl
uuniperunaa
öljyä
2

Sekoita kulhossa paistettu ja hienonnettu pekoni, perunoiden sisus, ranskankerma, noin 2 dl juustoraastetta ja hienonnettu kevätsipuli.

1 pkt pekonia
1 prk ranskankermaa
3 dl
juustoraastetta
2 kpl
kevätsipulia
3

Mausta täyte suolalla ja pippurilla ja lusikoi takaisin perunan kuoriin.

suolaa
pippuria
4

Kuorruta vielä lopulla juustolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena lihalle tai kalalle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 5.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

530

127

0,3 g

25,8 g

1,0 g

1,8 g

3,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

öljyä,

1 pkt pekonia,

1 prk ranskankermaa,

3 dl juustoraastetta,

2 kpl kevätsipulia,

suolaa,

pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli