Öljyä uuniperunat ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki, leikkaa pitkittäin halki ja koverra sisus tyhjäksi jättäen kuitenkin kuoreen hieman perunaa, jotta kuorikupit eivät taitu kasaan.
Sekoita kulhossa paistettu ja hienonnettu pekoni, perunoiden sisus, ranskankerma, noin 2 dl juustoraastetta ja hienonnettu kevätsipuli.
Mausta täyte suolalla ja pippurilla ja lusikoi takaisin perunan kuoriin.
Kuorruta vielä lopulla juustolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena lihalle tai kalalle.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
127
530
0,3 g
—
25,8 g
1,0 g
1,8 g
3,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
öljyä,
1 pkt pekonia,
1 prk ranskankermaa,
3 dl juustoraastetta,
2 kpl kevätsipulia,
suolaa,
pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli