Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Amerikkalainen klassikko eli tuplakypsennetyt uuniperunat ovat Suomessa vielä melko vähälle huomiolle jäänyt perunalisuke. Nämä juustokuorrutetut herkut sopivat lisukkeiksi esimerkiksi barbeque-juhliin, mutta täyttävät toki mahan sellaisinaankin esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltuina.
| 4 kpl | uuniperunaa |
| öljyä | |
| 1 pkt pekonia | |
| 1 prk ranskankermaa | |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| suolaa | |
| pippuria |
Öljyä uuniperunat ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki, leikkaa pitkittäin halki ja koverra sisus tyhjäksi jättäen kuitenkin kuoreen hieman perunaa, jotta kuorikupit eivät taitu kasaan.
Sekoita kulhossa paistettu ja hienonnettu pekoni, perunoiden sisus, ranskankerma, noin 2 dl juustoraastetta ja hienonnettu kevätsipuli.
Mausta täyte suolalla ja pippurilla ja lusikoi takaisin perunan kuoriin.
Kuorruta vielä lopulla juustolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena lihalle tai kalalle.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Amerikkalainen klassikko eli tuplakypsennetyt uuniperunat ovat Suomessa vielä melko vähälle huomiolle jäänyt perunalisuke. Nämä juustokuorrutetut herkut sopivat lisukkeiksi esimerkiksi barbeque-juhliin, mutta täyttävät toki mahan sellaisinaankin esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltuina.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | uuniperunaa |
| öljyä | |
| 1 pkt pekonia | |
| 1 prk ranskankermaa | |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| suolaa | |
| pippuria |
Öljyä uuniperunat ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki, leikkaa pitkittäin halki ja koverra sisus tyhjäksi jättäen kuitenkin kuoreen hieman perunaa, jotta kuorikupit eivät taitu kasaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | uuniperunaa |
| öljyä |
Sekoita kulhossa paistettu ja hienonnettu pekoni, perunoiden sisus, ranskankerma, noin 2 dl juustoraastetta ja hienonnettu kevätsipuli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 pkt pekonia | |
| 1 prk ranskankermaa | |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Mausta täyte suolalla ja pippurilla ja lusikoi takaisin perunan kuoriin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| pippuria |
Kuorruta vielä lopulla juustolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena lihalle tai kalalle.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
127
Energiaa kcal
530
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
127
Energiaa kcal
530
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: öljyä, 1 pkt pekonia, 1 prk ranskankermaa, 3 dl juustoraastetta, 2 kpl kevätsipulia, suolaa, pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli