Uunibrie ja aprikoosikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uunibrie ja aprikoosikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Briejuustosta, hunajasta ja pähkinöistä valmistuu suussa sulava juustoinen jälkiruoka. Aprikoosikastike viimeistelee uunibrien.

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
Brietä
1 rkl
Hunajaa
1 dl
Pähkinöitä

kastike

1 kpl
(420 g) aprikooseja
2 rkl
Sitruunanmehua
3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Mittaa aprikoosit, sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella.

Pane briet uuninkestävälle vadille. Lisää pinnalle pähkinät. Kuumenna 200 asteessa 10–15 minuuttia. Valuta hunaja kuuman juuston päälle.

2

Pane briet uuninkestävälle vadille. Lisää pinnalle pähkinät. Kuumenna 200 asteessa 10–15 minuuttia. Valuta hunaja kuuman juuston päälle.

300 g
Brietä
1 dl
Pähkinöitä
1 rkl
Hunajaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1815

434

30,5 g

14,0 g

15,3 g

15,3 g

3,0 g

22,8 g

1,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli