Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunissa haudutetut karitsanpotkat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

20 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
suolaa
1 rkl
kuivattua rosmariinia
1 rkl
savustettua paprikajauhetta
2 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
vasikanlientä fondista
2 dl
punaviiniä
4 kpl
sipulia
1 kpl
prk kuorittuja kirsikkatomaatteja
1 kpl
appelsiinin kuori ja mehu
4–6 karitsanpotkaa (1 iso potka ruokailijaa kohti)
pari laakerinlehteä
grillattuja paprikoita
sahramia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Laita uuni lämpiämään 140 asteeseen.

2

Murskaa puolet valkosipulinkynsistä suolan ja rosmariinin kera morttelissa. Lisää pippuri ja savustettu paprikajauhe. Hiero maustetta potkien pintaan. Laita uunivuokaan tai isoon pataan. Nosta kahdeksi tunniksi uuniin.

3

Lisää kuumennettu vasikanliemi ja punaviini. Valele.

4

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuullota sipuli ja jäljellä olevat murskatut valkosipulit kasarissa, lisää joukkoon tomaatit, paprika, appelsiinikuori ja mehu sekä sahrami ja kaada potkien joukkoon kun paistamisen aloituksesta on kulunut kolme tuntia.

5

Valele potkia liemellä. Mikäli neste haihtuu kokonaan, lisää vettä ja punaviiniä sen verran että saat kosteutta valelemiseen.

6

Kypsät potkat ovat niin mureita, että luu on aivan irtonainen. Kypsennysaika on noin 4–5 tuntia. Tarjoa lisäkkeeksi haudutettuja linssejä tai härkäpapuja ja makean suolaista mausteista chutneya.

Potkien valmistus kestää pitkään, joten ruokaa kannattaa valmistaa suurempi erä kerralla. Se vain paranee uudelleen lämmityksestä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.