Yhteistyössä: Food Market Herkku


Nappaa talteen!
Bianco eli valkoinen pizza tuo vaihtelua koti-pizzeriaan! Kevyempi ranskankerma taittaa täyteläisen mascarponen juuri sopivan pehmeäksi siveltäväksi pizzalle. Raikas sitruuna maistuu sekä täytteessä että pinnalle raastettuna. Burratan voit korvata myös parmankinkulla!
| herkku-pizzataikinaa | |
| mascarponea | |
| ranskankermaa | |
| 2 | sitruunaa |
| 100 g | kermajuustoraastetta |
| 100 g | parsaa |
| 1 | burrata |
| parmesaaniraastetta | |
| suolaa ja mustapippuria | |
| laadukasta oliiviöljyä |
Nosta pizzataikina huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen leipomista. Taikinan voi antaa levätä pakkauksessaan, jolloin sen pinta ei kuivu. Esilämmitä pizzakivi uunissa 275 asteeseen.
Bianco-pizzan kastike syntyy sekoittamalla samassa suhteessa ranskankermaa ja mascarponea. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Napsauta parsoista kovat päät pois ja halkaise ne pitkittäin.
Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile käsin noin 30cm kokoiseksi pizzapohjaksi. Levitä päälle mascarpone-seos ja ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Asettele parsat juuston päälle ja pirskota oliiviöljyä.
Paista pizzaa noin 5-6 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kypsä, ja juusto sulanut herkullisesti. Viimeistele vielä tuoreella burrata-juustolla ja raastamalla pinnalle sitruunankuorta ja parmesaania. Ripaus vastarouhittua mustapippuria ja sormisuolaa, ja valmista tuli!


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Bianco eli valkoinen pizza tuo vaihtelua koti-pizzeriaan! Kevyempi ranskankerma taittaa täyteläisen mascarponen juuri sopivan pehmeäksi siveltäväksi pizzalle. Raikas sitruuna maistuu sekä täytteessä että pinnalle raastettuna. Burratan voit korvata myös parmankinkulla!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| herkku-pizzataikinaa | |
| mascarponea | |
| ranskankermaa | |
| 2 | sitruunaa |
| 100 g | kermajuustoraastetta |
| 100 g | parsaa |
| 1 | burrata |
| parmesaaniraastetta | |
| suolaa ja mustapippuria | |
| laadukasta oliiviöljyä |
Nosta pizzataikina huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen leipomista. Taikinan voi antaa levätä pakkauksessaan, jolloin sen pinta ei kuivu. Esilämmitä pizzakivi uunissa 275 asteeseen.
Bianco-pizzan kastike syntyy sekoittamalla samassa suhteessa ranskankermaa ja mascarponea. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Napsauta parsoista kovat päät pois ja halkaise ne pitkittäin.
Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile käsin noin 30cm kokoiseksi pizzapohjaksi. Levitä päälle mascarpone-seos ja ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Asettele parsat juuston päälle ja pirskota oliiviöljyä.
Paista pizzaa noin 5-6 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kypsä, ja juusto sulanut herkullisesti. Viimeistele vielä tuoreella burrata-juustolla ja raastamalla pinnalle sitruunankuorta ja parmesaania. Ripaus vastarouhittua mustapippuria ja sormisuolaa, ja valmista tuli!
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.