Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkoinen pizza parsalla

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Bianco eli valkoinen pizza tuo vaihtelua koti-pizzeriaan! Kevyempi ranskankerma taittaa täyteläisen mascarponen juuri sopivan pehmeäksi siveltäväksi pizzalle. Raikas sitruuna maistuu sekä täytteessä että pinnalle raastettuna. Burratan voit korvata myös parmankinkulla!

Ainekset

Herkku-pizzataikinaa
mascarponea
ranskankermaa
2
sitruunaa
100 g
kermajuustoraastetta
100 g
parsaa
1
burrata
parmesaaniraastetta
suolaa ja mustapippuria
laadukasta oliiviöljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Nosta pizzataikina huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen leipomista. Taikinan voi antaa levätä pakkauksessaan, jolloin sen pinta ei kuivu. Esilämmitä pizzakivi uunissa 275 asteeseen.

2

Bianco-pizzan kastike syntyy sekoittamalla samassa suhteessa ranskankermaa ja mascarponea. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Napsauta parsoista kovat päät pois ja halkaise ne pitkittäin.

3

Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile käsin noin 30cm kokoiseksi pizzapohjaksi. Levitä päälle mascarpone-seos ja ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Asettele parsat juuston päälle ja pirskota oliiviöljyä.

4

Paista pizzaa noin 5-6 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kypsä, ja juusto sulanut herkullisesti. Viimeistele vielä tuoreella burrata-juustolla ja raastamalla pinnalle sitruunankuorta ja parmesaania. Ripaus vastarouhittua mustapippuria ja sormisuolaa, ja valmista tuli!

Miltä maistui?
Resepti:
Food Market Herkku
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 2.4.2025
|
Muokattu: 2.4.2025

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.