Vaniljahummeri
Vaniljahummeri
Yhteistyössä

Vaniljahummeri

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplhummerinpyrstöä
2 dlrypsiöljyä
1 kplvaniljatanko
4 kploksaa rakuunaa

Vanilja Beurre Blanc

60 mlvalkoviiniä
60 mlvalkoviinietikkaa
2 kplsalottisipulia suikaloituina
1 kplvaniljatanko
180 gsuolatonta voita kuutioina
1 rklsitruunanmehua
suolaa, valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet ja tanko kattilaan, lisää öljy ja rakuunanoksat.

  2. 2

    Kuumenna öljy 75-asteiseksi* ja lisää hummerit joukkoon. Kypsennä noin 6 minuuttia.

  3. 3

    Öljyä kannattaa säästää paistoöljyksi esimerkiksi kalalle.

  4. 4
    • Käytä rasvalämpömittaria Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita sipuli, vaniljatanko ja vaniljansiemenet kasariin ja kaada viini ja viinietikka päälle. Hauduta niin pitkään kunnes lientä on jäljellä noin 3 rkl ja siivilöi se puhtaaseen kasariin.
  5. 5

    Kuumenna liemi ja rupea lisäämään joukkoon voikuutioita yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes voi emulgoi kastikkeen. Varo kuumentamasta liikaa, muutoin kastike ”leikkaa”.

  6. 6

    Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Tarjoa lisänä karamelisoitua endiiviä.Kokoa annos ja viimeistele rakuunanlehdillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025