Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljahummeri

Vaniljahummeri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

4 kpl
hummerinpyrstöä
2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
vaniljatanko
4 kpl
oksaa rakuunaa

Vanilja Beurre Blanc

60 ml
valkoviiniä
60 ml
valkoviinietikkaa
2 kpl
salottisipulia suikaloituina
1 kpl
vaniljatanko
180 g
suolatonta voita kuutioina
1 rkl
sitruunanmehua
suolaa, valkopippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet ja tanko kattilaan, lisää öljy ja rakuunanoksat.

2

Kuumenna öljy 75-asteiseksi* ja lisää hummerit joukkoon. Kypsennä noin 6 minuuttia.

3

Öljyä kannattaa säästää paistoöljyksi esimerkiksi kalalle.

4
  • Käytä rasvalämpömittaria Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita sipuli, vaniljatanko ja vaniljansiemenet kasariin ja kaada viini ja viinietikka päälle. Hauduta niin pitkään kunnes lientä on jäljellä noin 3 rkl ja siivilöi se puhtaaseen kasariin.
5

Kuumenna liemi ja rupea lisäämään joukkoon voikuutioita yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes voi emulgoi kastikkeen. Varo kuumentamasta liikaa, muutoin kastike ”leikkaa”.

6

Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Tarjoa lisänä karamelisoitua endiiviä.Kokoa annos ja viimeistele rakuunanlehdillä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.