Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Västerbottenpiiras ja papusalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
150g kylmää voita

Täyte:

4 kpl
kananmunaa
3 dl
täysmaitoa
2 dl
kermaa
300g raastettua Västerbotten-juustoa
ripaus mustapippuria

Papusalaatti

2 kpl
ruukkua salaattia
1 kpl
punasipuli
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
viinietikkaa
1 tl
dijon-sinappia
1/2 tl
hunajaa / ripaus sokeria
200g vihreitä papuja
suolaa, pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuutioi voi. Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi jauhot ja voi yhteen niin että seos muistuttaa leivänmurusia. Sekoita neste nopeasti joukkoon ja anna taikinan levätä muovipussissa jääkaapissa pari tuntia.

2

Kauli taikina piirakkavuoan muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele huolellisesti reunoille asti. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

3

Sekoita maito, kerma ja kananmunat vatkaten, lisää pippuri. Laita juustoraaste vuokaan ja kaada munamaito päälle. 4. Paista 30 min. kullankeltaiseksi. Anna seistä vähintään tunti vuoassaan ennen tarjoilua.

4

Leikkaa pavuista päädyt ja keitä suolatussa vedessä n. 3–4 min. Valuta ja anna jäähtyä hetken. Suikaloi sipuli.

5

Lisää kulhon pohjalle kastikkeen ainekset, sekoita huolellisesti ja lisää kasvikset.

6

Tarjoa haalean Västerbottenpiirakan kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.