Västerbottenpiiras ja papusalaatti
Västerbottenpiiras ja papusalaatti
Yhteistyössä

Västerbottenpiiras ja papusalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
1 rklkylmää vettä
150g kylmää voita

Täyte:

4 kplkananmunaa
3 dltäysmaitoa
2 dlkermaa
300g raastettua västerbotten-juustoa
ripaus mustapippuria

Papusalaatti

2 kplruukkua salaattia
1 kplpunasipuli
2 rkloliiviöljyä
2 rklviinietikkaa
1 tldijon-sinappia
1/2 tlhunajaa / ripaus sokeria
200g vihreitä papuja
suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi voi. Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi jauhot ja voi yhteen niin että seos muistuttaa leivänmurusia. Sekoita neste nopeasti joukkoon ja anna taikinan levätä muovipussissa jääkaapissa pari tuntia.

  2. 2

    Kauli taikina piirakkavuoan muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele huolellisesti reunoille asti. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

  3. 3

    Sekoita maito, kerma ja kananmunat vatkaten, lisää pippuri. Laita juustoraaste vuokaan ja kaada munamaito päälle. 4. Paista 30 min. kullankeltaiseksi. Anna seistä vähintään tunti vuoassaan ennen tarjoilua.

  4. 4

    Leikkaa pavuista päädyt ja keitä suolatussa vedessä n. 3–4 min. Valuta ja anna jäähtyä hetken. Suikaloi sipuli.

  5. 5

    Lisää kulhon pohjalle kastikkeen ainekset, sekoita huolellisesti ja lisää kasvikset.

  6. 6

    Tarjoa haalean Västerbottenpiirakan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025