Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti
Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti
Yhteistyössä

Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti on moderni versio perinteikkäästä perunasalaatista. Vesikrassin ja retiisien kipakkuus tasoittaa mukavasti majoneesista ja jogurtista valmistettua tuhtia kastiketta. Ruokaisa salaatti toimii sekä välipalana, että osana isompaa kattausta tai juhlapöytää.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
100 gretiisejä
pieni punasipuli
300 gsavu- tai loimulohta
50 gkapriksia
1 dlmajoneesia
1 dljogurttia
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
1 pkt vesikrassia

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat, kuori ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita
  2. 2

    Pilko perunat, lohko retiisit, viipaloi punasipuli ja pilko lohi pienemmiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    100 gretiisejä
    pieni punasipuli
    300 gsavu- tai loimulohta
  3. 3

    Sekoita kaprikset, majoneesi, jogurtti ja sitruunamehu ja mausta.

    MääräAinesosa
    50 gkapriksia
    1 dlmajoneesia
    1 dljogurttia
    suolaa
    pippuria
  4. 4

    Sekoita kastike kasviksiin ja loheen ja lisää viimeiseksi varovasti vesikrassi. Tarjoile lohi-perunasalaatti joko sellaisenaan tai vaikka osana juhlapöytää.

    MääräAinesosa
    1 pkt vesikrassia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni punasipuli, 300 g savu- tai loimulohta, 50 g kapriksia, Puolikkaan sitruunan mehu, suolaa, pippuria, 1 pkt vesikrassia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
9.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025