Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti

Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
more-info
Vesikrassilla maustettu lohi-perunasalaatti on moderni versio perinteikkäästä perunasalaatista. Vesikrassin ja retiisien kipakkuus tasoittaa mukavasti majoneesista ja jogurtista valmistettua tuhtia kastiketta. Ruokaisa salaatti toimii sekä välipalana, että osana isompaa kattausta tai juhlapöytää.

Ainekset

1 kg
perunoita
100 g
retiisejä
Pieni punasipuli
300 g
savu- tai loimulohta
50 g
kapriksia
1 dl
majoneesia
1 dl
jogurttia
Puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
1 pkt vesikrassia

Valmistus

1

Keitä perunat, kuori ja jäähdytä.

1 kg
perunoita
2

Pilko perunat, lohko retiisit, viipaloi punasipuli ja pilko lohi pienemmiksi paloiksi.

100 g
retiisejä
Pieni punasipuli
300 g
savu- tai loimulohta
3

Sekoita kaprikset, majoneesi, jogurtti ja sitruunamehu ja mausta.

50 g
kapriksia
1 dl
majoneesia
1 dl
jogurttia
suolaa
pippuria
4

Sekoita kastike kasviksiin ja loheen ja lisää viimeiseksi varovasti vesikrassi. Tarjoile lohi-perunasalaatti joko sellaisenaan tai vaikka osana juhlapöytää.

1 pkt vesikrassia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

780

187

5,2 g

0,5 g

29,2 g

3,3 g

2,0 g

3,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni punasipuli,

300 g savu- tai loimulohta,

50 g kapriksia,

Puolikkaan sitruunan mehu,

suolaa,

pippuria,

1 pkt vesikrassia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli