Viinirypäletorttu - Yhteishyvä

Viinirypäletorttu

???
Kappaleita
8
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Kylmää vettä

VANILJATÄYTE

4 1/2 dl
Maitoa
6 kpl
Keltuaista
1 1/2 dl
Sokeria
5 rkl
Vehnä- tai maissijauhoja
1 tl
Vaniljasokeria

PÄÄLLE

Kivettömiä viinirypäleitä
Tomusokeria

Näin teet

1

Sekoita margariini, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai monitoimikoneessa. Lisää vesi. Sekoita mahdollisimman vähän. Voitele irtopohjavuoka. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohjaan muutama ilma-aukko haarukalla. Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.Valmista täyte. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnä- tai maissijauhot. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, ettei seos tartu kattilan pohjaan. Kiehauta 1-2 minuuttia. Jäähdytä täyte kelmulla peitetyssä astiassa jääkaapissa.Vaahdota jäähtynyt täyte ja levitä torttupohjalle. Paina kokonaiset viinirypäleet puoliksi täytteen sisään. Jos et löydä kivettömiä viinirypäleitä, voit halkaista rypäleet ja poistaa siemenet. Tarjoile torttu samana päivänä. Siivilöi tomusokeria rypäleiden pinnalle ennen tarjoilua.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa