Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viinirypäletorttu

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

Taikina

125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Kylmää vettä

Vaniljatäyte

4 1/2 dl
Maitoa
6 kpl
Keltuaista
1 1/2 dl
Sokeria
5 rkl
Vehnä- tai maissijauhoja
1 tl
Vaniljasokeria

Päälle

Kivettömiä viinirypäleitä
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita margariini, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai monitoimikoneessa. Lisää vesi. Sekoita mahdollisimman vähän. Voitele irtopohjavuoka. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohjaan muutama ilma-aukko haarukalla. Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.Valmista täyte. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnä- tai maissijauhot. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, ettei seos tartu kattilan pohjaan. Kiehauta 1-2 minuuttia. Jäähdytä täyte kelmulla peitetyssä astiassa jääkaapissa.Vaahdota jäähtynyt täyte ja levitä torttupohjalle. Paina kokonaiset viinirypäleet puoliksi täytteen sisään. Jos et löydä kivettömiä viinirypäleitä, voit halkaista rypäleet ja poistaa siemenet. Tarjoile torttu samana päivänä. Siivilöi tomusokeria rypäleiden pinnalle ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.